Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

Η γενιά των 1700 ευρώ!!!

Μάλιστα. Από την γενιά των 700 ευρώ πήγαμε στους δημόσιους υπαλλήλους των 1700 ευρώ!!! και κλαίνε και οδύρονται όλα τα ΜΜΕ και όλοι οι φορείς!!!! για αυτούς του «αδικημένους» υπαλλήλους γιατί δεν θα πάρουν αυξήσεις φέτος. Επίσης υπάρχει μεγάλη στεναχώρια γιατί τα εισοδήματα από 60000 ευρώ και πάνω θα πληρώσουν εφάπαξ καταβολή φόρου….. Αυτοί και αν αδικούνται!!!…Ρε τι θα ακούσουμε ακόμα. Μια στιγμή για να το καταλάβω. Στη φάση αυτή ποιο είναι το ζητούμενο? Μα να την βγάλουν καθαρή οι «μικροί» και να πληρώσουν οι μεγάλοι. Αυτό δεν είναι το ζητούμενο? Να πληρώσουν και οι έχοντες μια φορά όχι πάντα οι μικροί.
Για αυτούς που θα έπρεπε να υπάρξει δεύτερη σκέψη θα ήταν ίσως οι συνταξιούχοι, ως προς το όριο έως του οποίου θα δοθεί ενίσχυση. Ίσως θα έπρεπε η οροφή αντί 1100 να είναι 1300 ή παραπάνω.
Τα ΜΜΕ δίνουν έμφαση στο ότι είναι μισθωτοί και συνταξιούχοι αυτοί που πληρώνουν, αλλά ποιοι μισθωτοί και ποιοι συνταξιούχοι? Προφανώς όχι οι χαμηλόμισθοι και όχι οι χαμηλοσυνταξιούχοι. Παρόλα αυτά αντιμετωπίζεται το θέμα σε γενική διάσταση λες και όλοι οι υπάλληλοι και όλοι οι συνταξιούχοι πληρώνονται με αυτούς τους μισθούς και συντάξεις.
Διάβαζα ένα άρθρο που έλεγε ο «έγκριτος» δημοσιογράφος ότι σκεφτόνταν αυτόν που με αφέλεια!!! – έτσι το ανέφερε- δήλωσε ότι παίρνει μισθό πάνω από 3000,00 ευρώ το μήνα και τώρα θα του έρθει να πληρώσει εφάπαξ φόρο. Δηλαδή αυτός θα πληρώσει φόρο γιατί ήταν αφελής!!! Κρίμα που δεν ήταν τόσο «έξυπνος» όσο ο εν λόγω δημοσιογράφος για να την σκαπουλάρει!!!
Με δυο λόγια η συμβουλή του είναι, «κάνε ψεύτικη δήλωση» καημένε εσύ που παίρνεις τα 3000 το μήνα και δεν τα βγάζεις πέρα.!!! Τόσο υποκριτής είναι ο συγκεκριμένος «δημοσιογράφος» όπως και πολλοί του σιναφιού του. Τώρα ποια σκοπιμότητα εξυπηρετεί αυτό, γιατί περί σκοπιμότητας πρόκειται, μπορεί καθένας να βγάλει τα συμπεράσματα του.
Ξέρετε πολλούς που παίρνουν αυτά τα λεφτά το μήνα? Όχι τις 3000 αλλά τα 1700 έστω. Εγώ κανέναν. Σίγουρα υπάρχουν αλλά δεν είναι η πλειοψηφία.
Και τι έγινε που δεν παίρνουν αύξηση αυτοί?. Δεν θα πάνε για σκι στην Ελβετία και θα πάνε στα Καλάβρυτα. Ε αυτό όντως είναι μεγάλο πρόβλημα.!!! Και δεν θα πάνε διακοπές στην Χονολουλού αλλά στην Κρήτη (που είναι και καλύτερα)…. Τι μας λένε τώρα!!!!! Τρέλα πουλάνε???
Κρίμα που δεν πληρώνονται και οι δημοσιογράφοι από το κράτος (και ειδικότερα οι μεγαλοδημοσιογράφοι.!!!) Φανταστείτε τι θα γινόταν αν τους έλεγε ότι δεν θα πάρουν αύξηση φέτος,. Μεγάλο πανηγύρι. Άντε μετά να συντηρήσουν τις βίλες και τα κότερα και να δουν από πρώτο χέρι την διαφορά της κινδυνολογίας και καταστροφολογίας , από την κρίση αυτή καθεαυτή.

Εντέλει τα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι κατά τη γνώμη μου κοινωνικά δίκαια, αλλά……!!!
Υπάρχει ένα μεγάλο «αλλά» εδώ και έχει αν κάνει με την κακή εντύπωση που μου κάνει το ότι δεν συμπεριλαμβάνονται τα υπερκέρδη των τραπεζών και επιχειρήσεων σε αυτή έστω την εφάπαξ καταβολή του επιπλέον φόρου όπως στα υψηλά εισοδήματα των μισθωτών και συνταξιούχων. Θα έπρεπε όπως ζητείται καταβολή επιπλέον φόρου για αυτούς να ζητείται το ίδιο και για τις τράπεζες και επιχειρήσεις που παρουσίαζαν μεγάλα κέρδη.
Βεβαίως να στηριχτούν οι επιχειρήσεις για να μην υπάρξει ανεργία, αλλά αυτή η στήριξη δεν μπορεί να είναι καθολική. Να είναι για τις μικρές επιχειρήσεις, αλλά πρέπει όσοι παρουσίασαν υπερκέρδη τα τελευταία χρόνια να συνεισφέρουν και αυτοί το ποσό που τους αναλογεί, να μην εμφανίζονται στο προσκήνιο μόνο για να πάρουν αλλά και για να δώσουν!!! Και αυτό βέβαια είναι θέμα του αρμόδιου υπουργείου!!!
Δεν αρκεί τα μέτρα να είναι κοινωνικά δίκαια μόνο σε αναλογία πολίτη με πολίτη αλλά πρέπει αν είναι δίκαια και σε αναλογία πολίτη και επιχείρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου