Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

ΟΜΠΑΜΑ

Τι τρέχει τελικά με τον Ομπάμα? Είναι πράγματι τόσο τέλειος όσο η εικόνα που καλλιεργούν για αυτόν τα ΜΜΕ? Ξέρει κάποιος? Νομίζω πως όχι. Και πως είναι δυνατόν να ξέρει κάποιος το οτιδήποτε αν δεν δει δείγματα γραφής του νέου Προέδρου των ΗΠΑ. Σίγουρα λέει ωραία λόγια και δείχνει ότι τα πιστεύει. Αλλά έτσι δεν έκαναν και οι προκάτοχοί του?
Προσωπικά πιστεύω ότι μόνο η βιτρίνα αλλάζει και γίνεται πιο θελκτική για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης λόγο της “κρίσης” που έχει κάνει στην υπερδύναμη τόση ζημιά όση δεν έχουν καταφέρει να κάνουν όλοι οι υπόλοιποι εξωγενείς παράγοντες που θα επιθυμούσαν κάτι ανάλογο.
Ότι δεν κατάφερε η αμερικάνικη εξωτερική πολιτική όλα αυτά τα χρόνια με τον Μπους χρησιμοποιώντας τους πολέμους και τον εκφοβισμό εχθρών και φίλων θα επιχειρήσει να το καταφέρει αλλάζοντας απλώς το περιτύλιγμα και προωθώντας τις ίδιες πολιτικές με διαφορετικό
τρόπο.
Έτσι έχουμε έναν Ομπάμα που παράλληλα λέγεται και Χουσείν και έχει ζήσει στην Ινδονησία κάποια χρόνια (άρα έχει και ένα μουσουλμανικό παρελθόν) με καταγωγή από Κένυα!!! Το αποτέλεσμα είναι μια πολυσυλλεκτική φιγούρα που λόγω και του παρελθόντος του έχει συμπάθειες ΚΑΙ στον αραβικό κόσμο και παντού. Η γενική εντύπωση είναι ότι είναι συμπαθητικός και έχει ειλικρινείς προθέσεις, αλλά κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει από εκεί και πέρα. Το αν θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες που έχει δημιουργήσει ο ίδιος και ο περίγυρος του θα εξαρτηθεί από το ποιους συμβούλους θα ακούσει. Και αν είναι έτσι τότε τι να πούμε για συμβούλους όπως ο Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι που είναι μέλος μιας κλίκας διεθνών τραπεζιτών που ονομάζεται Τριμερής Επιτροπή και ένας από τους βασικούς του συμβούλους. Οι απόψεις του που χαρακτηρίζονται επικίνδυνες έχουν κατακλύσει το Internet. Είναι κινδυνολογία? Μας προετοιμάζουν για αυτά που θα ακολουθήσουν? Θα δείξει. Όποιος θέλει μπορεί να κάνει μια απλή αναζήτηση στο google και ότι θέλει από αυτά πιστεύει.
Διαφορετικά θα πρόκειται για μια εξαιρετικά σπάνια περίπτωση που ενδιαφέρεται πραγματικά για τους λαούς όλου του πλανήτη και κάνει για αυτούς το καλύτερο δυνατό :)))))

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου