Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

ΤΑ ΠΕΡΙ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ...

Όταν κάποιος προσπαθεί να κερδίσει εκλογές μόνο με το επικοινωνιακό στοιχείο και οι προτάσεις που κάνει είναι προτάσεις απλά για να γίνονται τότε τα πράγματα δεν είναι καλά. Αν θέλεις να εκλεγείς και να κυβερνήσεις, δεν αρκεί να καταγγέλλεις τα κακώς κείμενα του άλλου, αλλά χρειάζονται και προτάσεις όχι για τα μάτια, αλλά εφαρμόσιμες.
Δεν είναι έκφραση πολιτικής το να αλλάζεις απόψεις από την μια μέρα στην άλλη για ψηφοθηρικούς και μόνο λόγους. Δεν μπορεί την μια μέρα να λες δεν συναινώ και την άλλη που βγήκε δημοσκόπηση που έλεγε ότι οι πολίτες θέλουν την συναίνεση να λες, τώρα θέλω…. Αλλά αυτό ,,,,και το άλλο… και… και …. και ιστορίες για αγρίους.
Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα??? Πιθανόν, για αυτό και οι «εναλλακτικές» προτάσεις που γίνονται.
Ποιες είναι οι προτάσεις ? Στην ουσία δεν υπάρχουν γιατί οι πολιτικές που πρέπει να ακολουθηθούν είναι συγκεκριμένες. Αν υπήρχε παλαιότερα χώρος για ελιγμούς, δηλαδή για εμφάνιση διαφοροποιημένων προτάσεων σε περιόδους προ της παγκόσμιας κρίσης θα μπορούσε να εμφανίσει κάποια διαφοροποίηση, αλλά τώρα εν, μέσω κρίσης χώρος για τέτοια δεν υπάρχει. Υπάρχει μόνο αγανάκτηση των πολιτών και αυτό σπεύσει να εκμεταλλευτεί για να μπορέσει επιτέλους να κυβερνήσει και να δώσει στους Αμερικάνους αυτά που ζητάνε. Γιατί το όλο σκηνικό που στήνεται εδώ και ενάμιση χρόνο αυτό έχει σαν σκοπό. Ανατροπή του σκηνικού, αλλά γιατί? Όχι για να έχουμε καλύτερες ημέρες, αλλά για να επαναφέρουμε τα πράγματα στην τάξη. Αν είναι δυνατόν να γίνονται στρατηγικές συμφωνίες με τους Ρώσους και να το δέχονται αυτό αδιαμαρτύρητα οι Αμερικάνοι. Αν είναι δυνατόν να μας υποδεικνύουν με όλους τους τρόπους να μην προχωρήσουμε σε συμφωνίες με τους Ρώσους γιατί θίγονται τα συμφέροντά τους και εμείς (ΑΚΟΥΣΟΝ , ΑΚΟΥΣΟΝ )να μην συμμορφωνόμαστε!!! Αυτοί προκειμένου για τα συμφέροντά τους δεν διστάζουν να θυσιάζουν και δικούς τους για να πετύχουν τον σκοπό τους.
Για αυτό και έχουν φροντίσει βέβαια να έχουν και την στήριξη του μεγαλύτερου μέρους του εκδοτικού, ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού κατεστημένου, ώστε να προβάλει αυτά που θέλουν να προβάλλονται αλλά και πάλι κάτι ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί. Όποιος άλλος λαός βρισκόταν μπροστά σε μια τέτοια εικόνα και προπαγάνδα θα είχε επαναστατήσει και θα είχε ήδη ρίξει την όποια κυβέρνηση. Εμείς γιατί όχι ακόμα? Τρεις είναι οι περιπτώσεις, είμαστε ή πολύ αδιάφοροι ή πολύ χαζοί ή πολύ έξυπνοι. Υπάρχει και μία τέταρτη εκδοχή που είχε επισημάνει ο γνωστός σε όλους Χένρι Κίσσινγκερ!!!! (Πρώην Υπουργός εξωτερικών των Η.Π.Α) ότι είμαστε ένα έθνος απείθαρχο!!! με ιστορικές εμμονές και ψωροπερηφάνια που δεν μπορεί να γαλουχηθεί εύκολα και για αυτό θα πρέπει να συνετιστεί!!!. Και επειδή αυτό το ελάττωμα είναι διαχρονικό, για αυτό γίνεται και η προσπάθεια του συνετισμού μας….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου