Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

ΜΜΕ: Η αγορά έχει «παγώσει» - μπρρρρρρρ!!!!

Έχει λέει «παγώσει» η αγορά εξαιτίας της κρίσης. Και για αυτό θα γίνουν χιλιάδες απολύσεις η χώρα θα μπει σε επιτήρηση και θα χρεοκοπήσει οι επιχειρήσεις θα κλείσουν και όλοι θα βρεθούμε στο δρόμο….

Και βέβαια η αγορά έχει μείνει στάσιμη και αυτό είναι λογικό. Με όλα αυτά που ακούει καθημερινά ο μέσος καταναλωτής δεν θα μπορούσε να διατηρήσει τις ίδιες συνήθειες και πρακτικές που είχε μέχρι πρότινος. Η κρίση επηρεάζει την καθημερινότητά μας αλλά απέχει πολύ ακόμα για να φτάσει να γίνουν όλα αυτά που προβλέπουν οι «αδέκαστοι», καταστροφολόγοι των καιρών μας. Δεν νομίζω να έχει κανείς απορία για το ποιοι είναι αυτοί. Μα φυσικά οι «φίλοι» μας οι δημοσιογράφοι. (όπως λέμε οι φίλοι μας τα ζώα)

Αυτοί οι κινδυνολόγοι, καταστροφολόγοι και υποκριτές είναι αυτοί που έχουν «παγώσει» την αγορά γιατί όταν ανοίξεις το «χαζοκούτι», ακούσεις ράδιο ή διαβάσεις κάποια εφημερίδα μας βομβαρδίζεσαι με εικόνες καταστροφής και κάθε μέρα προβλέπουν τα χειρότερα για την χώρα για τις επιχειρήσεις για τους πολίτες .
Έχουν γίνει πλέον επικίνδυνοι αφού συμβάλουν τα μέγιστα στη δημιουργία και διατήρηση του κλίματος τρομοκρατίας και η «κρίση» που διατυμπανίζουν είναι αυτή που τους δίνει λόγο ύπαρξης ,γιατί έτσι εκμεταλλεύονται την αγωνία του κοσμάκη και την ανάγκη του για ενημέρωση και έτσι γράφουν νούμερα τα μηχανάκια της AGB.
Ναι υπάρχει κρίση αλλά εκτός της πραγματικής κρίσης υπάρχει ή μάλλον δημιουργήθηκε και η ψυχολογική κρίση και πρωταίτιοι για αυτό είναι βεβαίως τα κοράκια της δημοσιογραφίας.
Όλοι πλέον βλέποντας ακούγοντας και διαβάζοντας για όλα αυτά που μας πλασάρουν καθημερινά μαζεύονται στο καβούκι τους και δεν αγοράζουν, δεν επενδύουν, δεν ρισκάρουν και μειώνουν τα έξοδα τους γιατί δεν είναι σε θέση να ξέρουν πόση δόση αλήθειας έχουν όλα αυτά που τους πλασάρονται. Αυτό από μόνο του αρκεί για να «παγώσει» την αγορά.
Ναι υπάρχει κρίση, αλλά τουλάχιστον για την Ελλάδα η κρίση δεν είναι αυτή που είναι στις άλλες χώρες. Τα μέσα ενημέρωσης παρόλα αυτά εδώ και πολλούς μήνες πασχίζουν να μας εξισώσουν με τους υπόλοιπους και όχι μόνο αυτό αλλά και να αποδείξουν ότι είμαστε και χειρότερα!!!! Πρόσφατα ο γ.γ. Καταναλωτή, κ. Γ. Οικονόμου, κατηγόρησε τα μέσα ενημέρωσης για καλλιέργεια πανικού, τρομοκρατίας και υπερβολές ενώ τα ίδια «καταδέχονται να χρηματοδοτούνται από κοινωνικά ανάλγητους κερδοσκόπους, απατεώνες που αισχροκερδούν και ασυνείδητους που διακινούν μη ασφαλή προϊόντα»!!!.(Σιγά το νέο…)

Τα ελληνικά ΜΜΕ αυτό που κάνουν είναι να σιγοντάρουν τις αναφορές των ξένων και κυρίως των αμερικάνικων μέσων ενημέρωσης που αντί να δουν τα χάος που έχει προκληθεί στη χώρα τους με τις χιλιάδες απολύσεις σε καθημερινή βάση ψάχνουν να βρουν τι θα γράψουν για να μας μειώσουν σαν χώρα με οποιαδήποτε αφορμή. Και καλά τα αμερικανάκια έχουν τους γνωστούς λόγους τους, οι «δικοί» μας εδώ τι λόγους έχουν??? Ο σκοπός είναι να πανικοβάλλουν τον κόσμο τώρα έτσι ώστε να τον νουθετήσουν αργότερα και αυτό απαιτεί μακροχρόνια προσπάθεια οπότε πρέπει να μας πείσουν ότι καταστρεφόμαστε!!!.

Σε τελική ανάλυση κάτι έχει παγώσει και αυτό είναι το μυαλό των δημοσιογράφων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου