Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

Για το πανεπιστημιακό άσυλο

Τελικά το θέλουμε ή όχι το πανεπιστημιακό άσυλο? Ανάλογα ποιον θα ρωτήσεις θα πάρεις και απάντηση. Ο σκοπός του ασύλου που ήταν κάποτε η προστασία των σπουδαστών- φοιτητών τώρα έχει γίνει το να βοηθά στο να μένουν ατιμώρητοι οι τζάμπα μάγκες – κουκουλοφόροι και λοιπές δημοκρατικές (πάντα) δυνάμεις που σπάνε κατά βούληση την Αθήνα!!!.
Τελικά βέβαια καταστρέφουν και τον ίδιο το χώρο που τους παρέχει το άσυλο επειδή ξέρουν ότι έτσι και αλλιώς δεν υπάρχει τιμωρία. Αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.
Το πανεπιστημιακό άσυλο όπως νοείται σήμερα πρέπει να πάψει να υπάρχει γιατί δεν υφίσταται πλέον κανένας λόγος για αυτό, ενώ αντίθετα υπάρχουν πολλοί λόγοι που συνηγορούν στην κατάργηση του.
Δεν μπορεί κάθε τρεις και λίγο να γίνονται αυτά που γίνονται και κανείς να μην τιμωρείται, κανείς να μην πληρώνει επειδή έχουν ορμητήριο το Πολυτεχνείο, την Νομική Σχολή ή δεν ξέρω τι άλλο.
Όλοι αυτοί που «κλαίνε» σήμερα για μια πιθανή κατάργηση του ασύλου είναι υποκριτές γιατί είναι οι ίδιοι που έχουν προκαλέσει γεγονότα και έχουν καλύψει συμπεριφορές που οδήγησαν σε αυτή την συζήτηση περί κατάργησης. Αυτοί είναι που με τις πράξεις τους την φέρνουν την κατάργηση του ασύλου πιο κοντά

Θα μπορούσε βέβαια αν δούμε το θέμα πιο ψύχραιμα να ακολουθήσουμε μια άλλη εναλλακτική πρόταση που είναι το να μεταφερθούν οι Πανεπιστημιακές σχολές εκτός κέντρου οπότε μετά θα πάψει να είναι τόσο επιτακτική η ανάγκη της αναθεώρησης του ασύλου, αφού θα έχουν μετακινηθεί τα «ταμπούρια» των κουκουλοφόρων και δεν θα τους βολεύει πλέον να κρύβονται εκεί.
Ίσως και να γίνει αυτό κάποια στιγμή αφού ειπώθηκε και από τον υπουργό παιδείας κ. Σπηλιωτόπουλο. Πιο συγκεκριμένα είπε ότι, «για λόγους ιστορίας, για λόγους συμβολισμού και για λόγους χρέους στη νέα γενιά» θα έπρεπε, «το Πολυτεχνείο, να το έχουμε μετατρέψει σε ένα Μουσείο Εθνικής Αντίστασης για να θυμόμαστε όλοι το τανκ που εκείνο το βράδυ επιχείρησε βιαίως να καταλύσει την πανεπιστημιακή ελευθερία του στοχασμού και του λόγου». (www.ert.gr)

Καλή ακούγεται η ιδέα, τώρα το αν υπάρχει περίπτωση να γίνει, θα το δούμε γιατί όπως είναι σε όλους γνωστό, όταν μιλάνε οι πολιτικοί ποτέ δεν ξέρεις τι να πιστέψεις αφού δεν το έχουν σε τίποτα την αμέσως επόμενη στιγμή να αυτοδιαψευσθούν.

Πέρα από αυτά νόμος για το άσυλο υπάρχει και λέει ότι η αστυνομία μπορεί να επέμβει εφόσον τελούνται πράξεις βίας και εφόσον παράλληλα πάρει την άδεια του Πρύτανη, αλλά δεν εφαρμόζεται γιατί κανείς δεν τολμά να είναι αυτός που θα δώσει τέτοια εντολή. Και αν ακόμα δωθεί πάλι θα περιμένουν κάποιοι στη γωνία για να κραυγάσουν για τον «σάλο» που προκλήθηκε από την «βίαιη κατάλυση του ασύλου» και ο φαύλος κύκλος θα συνεχίζεται.
Για αυτό χρειάζεται να παρθούν ριζικές αποφάσεις χωρίς μισόλογα και χωρίς να αφήνονται παράθυρα και να λήξει το θέμα. Δημοκρατία έχουμε, δεν μπορεί να αποφασίζουν οι λίγοι για τους πολλούς, κάτι πρέπει να γίνει να αλλάξει αυτό, αλλιώς είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου