Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Μετά το τυρί (1η δόση) οι απαιτήσεις για νέα μέτρα αλλιώς…..

Από τη στιγμή που το ΔΝΤ είναι και επίσημα στην Ελλάδα, αυτές οι πρακτικές των εκβιαστικών διλημμάτων ήταν αναμενόμενες. Έπρεπε να το περιμένουμε ότι το ΔΝΤ θα ζητάει συνεχώς νέα πιο επώδυνα κάθε φορά μέτρα.
Επιφυλάσσομαι όμως για το ποια μέτρα ζητάει ακριβώς για το ασφαλιστικό η λεγόμενη Τρόικα γιατί κάτι τέτοια επικοινωνιακά κόλπα είχε κάνει πάλι ο Υπουργός κος Λοβέρδος σχετικά με τα δώρα των ιδιωτικών υπαλλήλων που δήθεν ζήτησε το ΔΝΤ να κοπούν και «πάλεψε» για να τα σώσει. Και ήρθε μετά το ίδιο το ΔΝΤ να αποκαλύψει την κοροϊδία.

Αν λοιπόν η Τρόικα ζήτησε κάποια από αυτά τα μέτρα, πιστεύω ότι τα υπόλοιπα είναι εμπνεύσεως του Υπουργείου έτσι ώστε να περάσει τα πραγματικά μέτρα που θέλει και να μην κουνηθεί κανείς από τον φόβο μήπως ακολουθήσουν ακόμα χειρότερα!!!
Είναι πλέον κλασσική τακτική των κυβερνώντων η κινδυνολογία και η καταστροφολογία, έτσι ώστε να περνούν τα ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΑ!!! μέτρα με τις μικρότερες δυνατές αντιδράσεις!!! Για όλα φταίνε οι άλλοι, όποιοι και αν είναι αυτοί, αρκεί να μην αναλάβουν οι ίδιοι το κόστος των επιλογών τους.

Δυστυχώς όμως εμείς θα τα λουστούμε τα μέτρα όποιος και αν τα παίρνει. Εμείς είμαστε που δεν θα καταφέρουμε να βγούμε ποτέ στην σύνταξη και όσοι βγούμε θα παίρνουμε ψίχουλα. Εμάς οι εργοδότες θα μας αλλάζουν σαν τα πουκάμισα με ελάχιστη αποζημίωση!!! και θα παίρνουν όποιον δέχεται να δουλεύει με λιγότερα. Ποιος θα συμπληρώσει τα ένσημα που χρειάζεται ή τα σαράντα χρόνια εργασίας που θα απαιτούνται πλέον για να πάρει τα αυτονόητα.

Πληρώνεις τόσα χρόνια εισφορές και έρχεται ο κάθε τυχαίος να σου πει ότι θα διαχειριστεί αυτός τα δικά σου λεφτά και θα σου δώσει μέρος από αυτά που δικαιούσαι για να μη καταρρεύσουν τα ταμεία από την κακοδιαχείριση των κυβερνώντων για την οποία εσύ δεν φταις.!!!! Εξωφρενικές καταστάσεις.

Πολύ θα στεναχωρηθεί ο κος Λοβέρδος για τους οικογενειάρχες που δεν θα έχουν σε λίγο να πληρώσουν τις δόσεις των δανείων τους και θα χάνουν τη δουλειά τους με την παρότρυνση του κράτους και παίρνοντας την μισή αποζημίωση. Και ήδη πολύ στενοχωριέται για τα κεκτημένα που χάνονται!!! Καρφί δεν του καίγεται. Δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα ούτε ο ίδιος ούτε οι υπόλοιποι. Το μόνο που κάνουν είναι να ψάχνουν τρόπους να μας πάρουν και άλλα. Για ανάπτυξη όμως μιλιά!!! Κανένα μέτρο εδώ και τόσους μήνες. Φαίνεται ότι θεωρούν ότι δεν μας έχουν εξαθλιώσει αρκετά και φροντίζουν με την απραξία και την στασιμότητα τους να μας πάνε ακόμα παρακάτω.

Στο τέλος τι θα μείνει… πραγματικά δεν ξέρω. Μέσα σε δύο μήνες έχουν παρθεί τόσα αντιλαϊκά μέτρα που έχουμε χάσει τον μπούσουλα και ΟΛΑ πλήττουν τους μισθωτούς… , τους οικογενειάρχες , τους συνταξιούχους και δυστυχώς και όλες τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Του Ελληνικού βεβαίως, γιατί για τους ελληνοποιημένους έχουμε πρόνοια!

Αυτή είναι η κοινωνική δικαιοσύνη που θα απολαμβάναμε? Έτσι μας ξεπληρώνουν?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου