Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Να δημοσιοποιηθεί η ατζέντα συνομιλιών και οι αποφάσεις της συνάντησης Παπανδρέου -Ερντογάν

Ο Κολοκοτρώνης είχε καταλήξει πως η ελληνοτουρκική σχέση πρέπει να στηρίζεται στην ισχύ και στην αποφασιστικότητα: “Στον Tούρκο άμα δείχνεις τα πισινά σου, σου δείχνει τα μπροστινά του. Άμα όμως του δείχνεις τα μπροστινά σου, σου δείχνει τα πισινά του”

Εμείς τι από αυτά κάνουμε τώρα? Μας έχουν σύρει σε μια συνάντηση με τους Τούρκους εν’ μέσω κρίσης, με το ΔΝΤ να έχει εγκατασταθεί για τα καλά στην Ελλάδα και τις παραβιάσεις στο Αιγαίο να έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο!!!

Οι κυβερνώντες δείχνουν πολύ χαρούμενοι με τις εξελίξεις. Ο κ. Δρούτσας δήλωσε ότι έχει προετοιμαστεί πολύ καλά αυτή η συνάντηση που ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας χαρακτηρίζει ιστορική. Αλλά τι έχουμε να συζητήσουμε με τους Τούρκους ? Ζητάμε κάτι εμείς από αυτούς και αν ναι τι??? Γιατί από όσο γνωρίζουμε όλοι και φροντίζουν να μας το υπενθυμίζουν εμπράκτως καθημερινά οι Τούρκοι πιλότοι, οι γείτονες θέλουν το Αιγαίο!!!

Εμείς λοιπόν πως θα εξομαλύνουμε τις σχέσεις μας μαζί τους ? Τους καλέσαμε για να τους πούμε, ότι δεν πρόκειται να δώσουμε ούτε σπιθαμή Ελληνικής γης, θάλασσας και αέρα? Για αυτό έρχεται εδώ ο Ερντογάν, και οι δέκα υπουργοί του ? Προφανώς όχι!!!

Με ποδοσφαιρικούς όρους θα λέγαμε ότι έχουμε κατεβάσει στο γήπεδο τα τσικό και οι αντίπαλοι μας έχουν κλείσει στην περιοχή μας και είναι θέμα χρόνου να φάμε το γκολ, αφού η άμυνα είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Τόσο καλά !

Αν υπάρχει ακόμα Ελληνική κυβέρνηση οφείλει να δημοσιοποιήσει όλα τα θέματα που θα συζητηθούν καθώς και τι αποφασίστηκε και όχι να το μάθουμε κατόπιν εορτής, όπως γίνεται συνήθως
Αν τα νέα σύνορα στο Αιγαίο είναι ο 25ος μεσημβρινός που μας αναχαιτίζουν τις τελευταίες ημέρες οι Τούρκοι να μας το πουν να πράξουμε και εμείς τα δέοντα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου