Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Μερικές αλήθειες από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Πέρα από τους λόγους της έστω λεκτικής διαφοροποίησης που μπορεί να οφείλεται σε λόγους που αφορύν την πολιτική τους επιβίωση ή τον ρόλο που θα επιθυμούσαν για την "επόμενη μέρα" αν υπάρξει, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είπαν κάποιες αλήθειες που ο πρωθυπουργός και ο υπουργός οικονομικών, προσποιούνται ότι δεν γνωρίζουν. Παρακάτω ακολουθεί απόσπασμα των δηλώσεων αυτών κατά την συνεδρίαση του Τομέα εργασίας οικονομικών του ΠΑΣΟΚ


"Mέσα σε κλίμα έντασης, πολλοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ χθες άσκησαν κριτική στον Γ. Παπακωνσταντίνου στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα σκληρά μέτρα τριετούς λιτότητας στη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ. Ομως κανείς δεν διαφοροποιήθηκε και δεν είπε ότι θα το καταψηφίσει σήμερα στη Βουλή...
Ο Γ. Παπακωνσταντίνου άκουσε τους βουλευτές να στήνουν στον τοίχο την κυβέρνηση όχι μόνο για τα μέτρα αυτά καθαυτά, αλλά και για το σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής. Σύμφωνα με πληροφορίες:
Η Βάσω Παπανδρέου είπε: «Σας λέγαμε πριν από μήνες να πάρετε μέτρα γρήγορα και να μην καθυστερήσετε. Τώρα και αργήσατε και πήρατε μέτρα πολύ χειρότερα».
«Και τον Ιανουάριο και τον Μάρτιο μας λέγατε ότι τα μέτρα αρκούν και ότι το ΔΝΤ και η ευρωζώνη δεν θα ζητούσαν άλλα μέτρα. Ή σας δούλευαν ή μας δουλεύατε εσείς», υπογράμμισε η Τόνια Αντωνίου. Η Ελπίδα Τσουρή σημείωσε ότι οι βουλευτές θα ψηφίσουν τα μέτρα, «αλλά η κυβέρνηση δεν μπορεί να μας έχει ευνουχισμένους».
Ο Εκτωρ Νασιώκας υποστήριξε ότι η κυβέρνηση από τη μία ζητάει από τους βουλευτές να βάλουν πλάτη κι από την άλλη τους απαξιώνει.
Οταν ο υπουργός ζήτησε οι βουλευτές να στηρίξουν το κυβερνητικό επιχείρημα ότι τα μέτρα αυτά είναι μονόδρομος, ο Πάρις Κουκουλόπουλος του είπε: «Γιώργο μην ανοίγεις αυτή τη συζήτηση γιατί δεν θα πιστεύεις αυτά που θα ακούσεις...».
Άλλοι βουλευτές όπως οι κκ. Κ. Γείτονας, Β. Έξαρχος, η κυρία Σούλα Μερεντίτη αναφέρθηκαν σεκαθυστερήσεις της κρατικής λειτουργίας και κυρίως σε θέματα ανάπτυξης, την ώρα που ο λαός καλείται να πληρώσει βαρύ τίμημα. «Πώς θα διοικήσετε χωρίς δημόσια διοίκηση; Να δώσει αύριο ο Πρωθυπουργός εντολή να διοριστούν διοικητές σε οργανισμούς και νοσοκομεία» είπε ο κ. Εξαρχος. «Τι μέτρα είναι αυτά; Γιατί έπρεπε να αναμειχθεί στον μηχανισμό το ΔΝΤ;» ρωτούσε με ένταση και ο κ. Β. Παπαχρήστος.

Το νομοσχέδιο θα έρθει για ψήφιση σήμερα στη Βουλή και το πιθανότερο είναι όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να το ψηφίσουν!"

Πηγή :www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου