Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Επίσκεψη Ερντογάν, Αιγαίο, Παραβιάσεις και Εξοπλισμοί

Στους πολιτικούς αρέσουν οι εξεταστικές επιτροπές. Έτσι θεωρούν ότι εκπληρώνουν την αποστολή τους γιατί μπορούν μετά να λένε ότι δήθεν διερεύνησαν το θέμα και έκαναν ότι μπορούσαν, πάντα όμως κατόπιν εορτής.

Αφού λοιπόν τους αρέσουν οι εξεταστικές, ας κάνουμε και μια εξεταστική ουσίας που να αφορά τα Εθνικά Θέματα, γιατί αυτό είναι το διακύβευμα των τελευταίων εξελίξεων, από την Οικονομία και το ΔΝΤ (ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ ΑΥΤΟ) μέχρι την επίσκεψη Ερντογάν.

Θα είχε ενδιαφέρον να δούμε πως από την μοναδική διαφορά που αποδεχόμασταν με την Τουρκία που ήταν το θέμα της υφαλοκρηπίδας, φτάσαμε στις «γκρίζες ζώνες» (Ίμια) και στα «ζωτικά συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο» (Μαδρίτη). Πως φτάσαμε να αμφισβητούνται ακόμα και κατοικημένα νησιά (Αι Στράτης). Πως έχουμε στην ημερήσια διάταξη ψωμοτύρι τις Τουρκικές παραβιάσεις τις οποίες και ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ!!! (ποιο άλλο κράτος παγκοσμίως θα το δεχόταν αυτό?), πως φτάσαμε πρόσφατα να αναχαιτίζουμε τα Τουρκικά αεροπλάνα μόνο μέχρι τα 6 μίλια αντί έως τα 10 μίλια όπως κάναμε κατά πάγια τακτική ...;.

Για τα εξοπλιστικά είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Πάγκαλος χθες στα πλαίσια της επίσκεψης του Τούρκου πρωθυπουργού «Είναι εθνική ντροπή να αγοράζουμε όπλα που δεν μας χρειάζονται για έναν φανταστικό κίνδυνο που λύνεται πολιτικά.» (!!)

Είμαστε τρελοί λοιπόν, όλα αυτά δεν έχουν γίνει, ούτε γίνονται, είναι φανταστικά. Θα μας πάρουν φαλάγγι οι Τούρκοι και εμείς θα νομίζουμε ότι είναι στην φαντασία μας!

Δεν μπορώ να γνωρίζω βέβαια αν ο κύριος Πάγκαλος αισθάνεται την ίδια ντροπή όταν θυμάται τις μέρες των Ιμίων και την παροιμιώδη φράση του περί "ανέμου που πήρε τη σημαία".

Αυτή ήταν η τότε «Πολιτική Λύση» του προβλήματος!!!! Τέτοιες λύσεις θέλουμε?

Εμείς ΟΧΙ!. Αυτοί που μας κυβερνούν όμως ...; ???


Παπανδρέου : Μας φοβούνται οι Τούρκοι!

Με την επίσκεψη Ερντογάν προέκυψε και μια νέα οπτική για την αντιπαλότητα μας με τους Τούρκους. Αν δεν το ξέρατε υπάρχει και άλλο ενδεχόμενο για την ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Το είπε στην συνέντευξη τύπου ο πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου. Είπε ότι οι Τούρκοι μας φοβούνται!!!!??? και άρα για αυτό αντιδρούν με αυτό τον τρόπο. Μάλιστα. Και τι θα κάνουμε εμείς για να μην μας φοβούνται?

Το βρήκα.!!! Θα αφοπλίσουμε τα νησιά μας, θα μειώσουμε τις αγορές όπλων, θα πάψουμε να αναχαιτίζουμε τα αεροπλάνα τους, θα τους δώσουμε δικαιώματα στο Αιγαίο, θα δώσουμε δικαιώματα αυτοδιάθεσης στη Θράκη, μέχρι και τα βιβλία της Ιστορίας θα αλλάξουμε ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ!!!!!!! και διάφορα άλλα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης !!!! (θυμάστε τα γνωστά Μ.Ο.Ε.?) .

Και μην το ξεχάσω! Για το πολιτικό κόστος δεν ανησυχούμε. Ήδη βγάλαμε επείγουσα εγκύκλιο (www.ypes.gr) για την ψήφο των ελληνοποιημένων πλέον μεταναστών

Τίποτε άλλο μήπως θέλουν οι γείτονες για να τρέξουμε να το κάνουμε? Μήπως ο Κολοκοτρώνης πρέπει να δικαστεί από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για ..εγκλήματα πολέμου κατά της ανθρωπότητας για τη σφαγή στα Δερβενάκια?
Μήπως ο Κανάρης ήταν ...;.τρομοκράτης?
Μήπως ήμασταν ...;καλύτερα στην ...;Οθωμανική Αυτοκρατορία και κακώς ...;ελευθερωθήκαμε?
Μήπως να ...;επιστρέψουμε τα εδάφη που απελευθερώσαμε με τους Βαλκανικούς πολέμους?
Μήπως ...;.δικαιολογημένα οι Τούρκοι εισέβαλαν και κατέχουν τη μισή Κύπρο?

Στο δια ταύτα, αν αφοπλίσουμε τα νησιά μας και μειώσουμε τις αγορές όπλων και τις μειώσουν και οι Τούρκοι θα είμαστε κερδισμένοι ή χαμένοι?

Δεδομένου ότι οι Τούρκοι ΕΧΟΥΝ αμυντική βιομηχανία που καλύπτει σε μεγάλο μέρος τις ανάγκες του στρατού τους και μπορούν με προϋποθέσεις να φτιάξουν μέχρι F16!!! θα είμαστε χαμένοι. Ακόμα και αν ελέγχονται οι παραγγελίες που χλωμό το βλέπω, δεν μπορεί να ελεγθεί η παραγωγή όπλων της γείτονος και να της πούμε εμείς τι όπλα θα παράγει.

Εμείς σε αντιπαραβολή με τους Τούρκους τι ποσοστό αυτάρκειας έχουμε? Μηδαμινό. Αγοράζουμε σχεδόν τα πάντα. Έχουμε κάποιες κρατικές ή ιδιωτικοποιημένες αμυντικές βιομηχανίες που φυτοζωούν γιατί δεν υπάρχει η πολιτική βούληση για να αναπτυχθούν. Εκτός αν πρόκειται για προεκλογική περίοδο που μας χρειάζονται για να μαζεύουμε ψήφους.

Από την άλλη οι παραγγελίες σε οπλικά συστήματα που έχουν κάνει οι Τούρκοι είναι τεράστιες. Για όσους δεν το γνωρίζουν η Τουρκία είναι μία από τις χώρες που συμμετέχει στην ανάπτυξη του νέου μαχητικού F-35 που παράγεται στις ΗΠΑ (όχι εμείς δεν είμαστε) και ήδη έχει παραγγείλει 100 αεροπλάνα αυτού του τύπου. Για περισσότερες πληροφορίες κάντε μια αναζήτηση στο google και θα καταλάβετε τι εστί F-35.

Εμείς τι έχουμε κάνει σε αυτό τον τομέα ? ΤΙΠΟΤΑ!!! Οι Τούρκοι εξοπλίζονται διαρκώς και εμάς μας ζητούν να σταματήσουμε να το κάνουμε γιατί δήθεν και αυτοί θα μειώσουν τους εξοπλισμούς.

Δεν νομίζω ότι είναι καλή εποχή για μείωση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, αντίθετα πιστεύω ότι πρέπει να επισπευσθούν . Το πρόγραμμα του νέου μαχητικού έχει καθυστερήσει πάρα πολύ. Είμαστε σε δύσκολή θέση οικονομικά, αν περιέλθουμε σε ανάλογη θέση και στρατιωτικά τότε η συνέχεια είναι προδιαγεγραμμένη.

Για να μην συμβεί αυτό χρειάζεται «πολιτική βούληση» όπως αρέσκονται να λένε οι πολιτικοί . Που να βρεθεί όμως αφού ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης «νιώθει ντροπή» όταν αγοράζουμε όπλα?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου