Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Εμείς όλο λόγια και βαρύγδουπες δηλώσεις ,οι Τούρκοι υπερπτήσεις, διεκδικήσεις και παραβιάσεις

Πανηγύριζαν τα Ελληνικά ΜΜΕ για τις "αυστηρές" δηλώσεις του πρωθυπουργού στο Ερζερούμ και παράλληλα marionetes.jpg"διαφήμιζαν" ότι τα τουρκικά ΜΜΕ ήταν δυσαρεστημένα από την στάση του Ερντογάν. Αν περιοριστούμε σε αυτά πρόκειται για μεγαλειώδη επιτυχία!!! Έλα όμως που δεν μπορούμε να σταθούμε σε αυτά. Και αυτό γιατί από δηλώσεις και λεονταρισμούς έχουμε χορτάσει. Μόνο ως εκεί φτάνουμε, γιατί έτσι υπαγορεύει το επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης. Όλα για εσωτερική κατανάλωση για να έχουν να λένε οι έγκυροι (χα,χα ) σχολιαστές (υπάλληλοι του επικονωνιακού επιτελείου της κυβέρνησης)  των τηλεοπτικών παραθύρων. Είναι οι ίδιοι που προσπαθούσαν τόσο καιρό να μας πείσουν για το πόσο καλό είναι το Μνημόνιο και τώρα στρέφουν την μια τάξη εναντίον της άλλης για να προχωρήσουν οι σχεδιασμοί των αφεντικών τους
Σίγουρα οι Τούρκοι τρόμαξαν μετά από τέτοιες βαρύγδουπες δηλώσεις για αυτό και θα σταματήσουν τις διεκδικήσεις και παραβιάσεις.
Στον πραγματικό κόσμο τώρα.....
Το αυτί των Τούρκων δεν ιδρώνει από δηλώσεις.Βλέπουν πως ότι και αν κάνουν, όσες παραβιάσεις χωρικών υδάτων, εναέριου χώρου κλπ. κάνουν η δική μας αντίδραση είναι να κάνουμε δηλώσεις και να καταδικάζουμε το γεγονός .Τα αεροπλάνα μας κάνουν μόνο αναγνώριση πλέον, δεν κάνουν αναχαίτηση. Σας θυμίζει κάτι ο 25ος μεσημβρινός???
Ακόμα και τώρα που ταξίδευε ο Έλληνας πρωθυπουργός για το Ερζερούμ παράλληλα είχαμε μπαράζ παραβιάσεων και υπερπτήσεων στο Αιγαίο. Αλλά δεν μπορούμε να έχουμε παράπονο γιατί τις καταδικάσαμε!!!! Προφανώς και "χέστηκε η φοράδα στ' αλώνι" με την καταδίκη αλλά αυτή ήταν η αντίδραση μας.
Εν' τω μεταξύ τρεις ώρες συζητούσαν στο Ερζερούμ Παπανδρέου και Ερντογάν και πρακτικά δεν κρατήθηκαν. Τι είπαν ,τι δεν είπαν κανείς δεν ξέρει.
Λένε ότι το Αιγαίο μας ενώνει Έλληνες και Τούρκους. Έτσι είναι και κυριολεκτικά. Αυτό όμως δεν αποτελεί δικαιολογία για οτιδήποτε. Για καμμία παραχώρηση, για καμμία απεμπόληση κυριαρχικών δικαιωμάτων.
Πρέπει το συντομότερο να κινηθούμε για να καθορίσουμε την Ελληνική Α.Ο.Ζ. στην οποία βεβαίως συμπεριλαμβάνεται το Καστελόριζο. Έτσι είναι. Αυτό λέει το διεθνές δίκαιο και το "δίκαιο της θαλάσσης".
Για την ώρα οι κυβερνώντες ¨δηλώνουν" ότι το καθεστώς του Αιγαίου δεν πρόκειται να αλλάξει, όταν τους τίθεται το ερώτημα ή πιέζονται από τις φήμες, που διαρρέουν (?) για συνεκμετάλλευση. Ναι αλλά έτσι δήλωναν και για το ΔΝΤ, για το ΦΠΑ, για τους μισθούς, για το Ασφαλιστικό, για τους φόρους και γενικώς όπως έχει δείξει η πρακτική μέχρι τώρα, για ότι κάνουν δηλώσεις ότι δεν θα γίνει, πρέπει να το φοβόμαστε και να το περιμένουμε να γίνει.!
Η Κύπρος τόλμησε και καθόρισε την δική της Α.Ο.Ζ. Εμείς εκτός από δηλώσεις θα προχωρήσουμε σε μια κίνηση ουσίας ή θα περιμένουμε να μας υπαγορεύσουν οι Τούρκοι τι να κάνουμε?


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου