Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

ΚΑΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗ... ΜΠΟΡΕΙΣ!!!

Είδαν και οι λαθρομετανάστες ότι είμαστε σκορποχώρι και ακολούθησαν και αυτοί την πεπατημένη. Κατάληψη stroma.jpgστην Νομική και κανείς δεν μπορεί ή δεν θέλει να κάνει τίποτα. Πλάκωσαν και όλοι οι "προοδευτικάριοι" να τους υποστηρίξουν και όλοι ψάχνουν τι να κάνουν για να μην τους χαλάσουν το χατήρι . Βρήκαν λέει άλλο κτίριο να τους στεγάσουν κλπ.... Τώρα λέει περιμένουν τι θα πει ο εισαγγελέας . Τι θα γίνει άραγε αν ο εισαγγελέας δώσει εντολή για εκκένωση? Θα μπουν τα ΜΑΤ??? Είμαι πολύ περίεργος για την εξέλιξη της υπόθεσης που οι συνέπειες της είναι όντως απρόβλεπτες. Αφρομή ψάχνουν και οι ίδιοι οι λαθρομετανάστες, αλλά και οι συν αυτώ που τους δασκαλεύουν τι να κάνουν, να δημιουργήσουν επεισόδια και δεν ξέρω τι αλλο.
Αρκεί να θυμηθούμε τι έγινε με τις αμφιλεγόμενες καταγγελίες για το Κοράνι και τα επεισόδια που ακολούθησαν.
Τι θα γίνει λοιπόν από εδώ και στο εξής? Όποιοι λαθρομετανάστες έχουν αιτήματα θα κάνουν κατάληψη στα πανεπιστήμια? Προφανώς και θα εξαρτηθεί από τα δείγματα γραφής που θα έχουν από την αντίδραση της πολιτείας στην παρούσα φάση. Αν ευνοηθούν από την εξέλιξη αυτή λογικό είναι ότι θα ξανασυμβεί και τότε ούτε οι πρυτάνεις θα μπορούν να κρυφτούν πίσω από το δάχτυλο τους, ούτε και η πολιτεία πίσω από τον εισαγγελέα και το πανεπιστημιακό άσυλο.
Το πανεπιστημιακό άσυλο εφόσον υπάρχει, βεβαίως πρέπει να προστατευθεί αλλά στο όνομα του ασύλου δεν πρέπει να εξακολουθήσουμε να δεχόμαστε πράξεις βίας που στρέφονται εναντίον της κοινωνίας και ουδεμία σχέση έχουν με το πανεμιστήμιο και την λειτουργία του. Άλλες ήταν οι εποχές και οι σκοπιμότητες που οδήγησαν στην δημιουργία του ασύλου. Πλέον αν παραμείνει έτσι δεν εξυπηρετεί τον σκοπό της δημιουργίας του. Άσυλο δεν σημαίνει "μπάτε σκύλοι αλέστε" . Θα έπρεπε κατά την γνώμη μου να ισχύει μόνο για άτομα που αποδεδειγμένα ανήκουν στο χώρο και που το χρησιμοποιούν για να προστατευθούν από την λογοκρισία και όχι απλά για να καταστρέψουν και να λεηλατήσουν.
Αν θελήσει η πολιτεία μπορεί να λύσει το πρόβλημα του ασύλου. Το μόνο που χρειάζεται είναι η χιλιοειπωμένη ¨πολιτική βούληση" .
Όσο για την κατάσταση με τους λαθρομετανάστες είναι καθαρά επιλογή και ευθύνη της πολιτείας για λόγους που έχουν αναλυθεί σε παλαιότερες αναρτήσεις και δεν θα αναλύσω τώρα. Τους έφεραν και τους φέρνουν με την συμπεριφορά τους (κεντρική πολιτική επιλογή η ένταξη τους στην Ελληνική κοινωνία!!!), τους δίνουν ιθαγένεια και κίνητρα για να έρθουν ακόμα περισσότεροι. Και μετά τι? Μπορούν να τους διαχειριστούν? Θα λυθεί το πρόβλημα με τον φράχτη? Σίγουρα οχι. Ο φράχτης είναι ένα ακόμα επικοινωνιακό τρυκ για να έχουμε να λέμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου