Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Μαρία Αντουανέτα. Επίκαιρη όσο ποτέ!!!

Η νέα αύξηση του ΦΠΑ από 01/01/2011 αυτή τη φορά αφορά αποκλειστικά τα τρόφιμα και γενικά τα είδη πρώτης ανάγκης των νοικοκυριών. kirsten-dunst-marie-antoinette.jpgΕίδε το οικονομικό επιτελείο ότι με τις προηγούμενες αυξήσεις κάποιοι σταμάτησαν να μετακινούνται με τα αυτοκίνητα και πήραν λεωφορεία για να γλυτώσουν τις βενζίνες, άλλοι σταμάτησαν να βγαίνουν για φαγητό ή για καφέ, άλλοι σταμάτησαν να αγοράζουν επώνυμα προϊόντα και το γύρισαν σε προϊόντα "private label" ,κάποιοι άλλοι δεν προχώρησαν στις ρυθμίσεις των υμιυπαιθρίων και γενικά οι πολίτες προσπάθησαν με διάφορους τρόπους να μειώσουν την κατανάλωση, για να ανταπεξέλθουν στα νέα δεδομένα.
portofoli.jpg
Στο υπουργείο επειδή το μόνο που κάνουν όταν δεν κάνουν δηλώσεις είναι να ψάχνουν νέους τρόπους φορολόγησης, αυτό που κατάλαβαν ήταν ότι αφού οι πολίτες μειώνουν την κατανάλωση στα είδη που θεωρούνται πολυτελείας και δεν εισπράττουν αυτά που περίμεναν, αποφάσισαν να μας τιμωρήσουν όλους ανεβάζοντας το ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης που θέλοντας και μη δεν μπορούμε να μειώσουμε την κατανάλωση. 
Δηλαδή για όλα φταίνε οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι πολύτεκνοι, οι τρίτεκνοι και γενικά οι πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες???? Πρέπει να μας γονατίσουν όλους για να καταλάβουν ότι η πολιτική αυτή είναι λάθος?
Αντί να κοιτάξουν να πάρουν από τους έχοντες στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης πιστεύουν ότι τα περιθώρια άντλησης χρημάτων από αυτούς που δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς (μισθωτοί κλπ.), είναι ανεξάντλητα. Δυστυχώς δεν είναι. Και επίσης δυστυχώς, στο οικονομικό επιτελείο δεν φαίνεται να έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα. παντεσπανι.jpgΖουν σε άλλο κόσμο, σε παράλληλο σύμπαν όπου όλα είναι ιδανικά. Νομίζουν ότι αν κάνουν δηλώσεις λύνονται τα προβλήματα. Αμ δε...

Ο κόσμος πεινάει και αυτοί λένε "....πεινάνε? ε τότε ας φάνε παντεσπάνι.." !!!!!. Τόσο μακριά είναι όλοι τους από τα προβλήματα της κοινωνίας.. Γέμισε η Ελλάδα Μαρίες Αντουανέτες!!!!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου