Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

ΑΝΟΙΓΜΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ = ΕΙΣΟΔΟΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ!!!

Μας λένε ότι ανοίγοντας τα κλειστά επαγγέλματα, θα βελτιωθούν οι υπηρεσίες προς τους πελάτες και τους καταναλωτές, θα πέσουν οι τιμές, θα ανοίξει η αγορά για νέες θέσεις εργασίας, θα , θα , θα , θα ........κλειστά επαγγέλματα.jpg
Αυτό που δεν μας λένε όμως είναι ότι οι πολυεθνικές είναι προ των πυλών παρακολουθώντας τις εξελίξεις και έτοιμες να ορμήσουν για την μερίδα του λέοντος.
Η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί για να τους στρώσει το κόκκινο χαλί (μειώσεις μισθών, κατάργηση επιδομάτων, επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις, απολύσεις με ελάχιστη αποζημίωση, ασφαλιστικό νομοσχέδιο...κλπ). Ο στόχος είναι οι μικρομεσαίες και μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες μην αντέχοντας των ανταγωνισμό των πολυεθνικών αναπόφευκτα θα κλείσουν.
Θέλουν να είμαστε όλοι υπάλληλοι ΑΡΑ ΟΛΟΙ ΕΞΑΡΤΩΜΕΝΟΙ, με αφεντικά τις μεγάλες πολυεθνικές με
τις όποιες συνέπειες αυτό συνεπάγεται. Αυτός είναι ο στόχος, αυτό θα είναι το αποτέλεσμα αν εφαρμοστούν οι εντολές της ΤΡΟΙΚΑΣ και του ΔΝΤ.
Όλα εκεί οδηγούν. Και η φημολογούμενη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή αυτόν τον στόχο εξυπηρετεί μακροπρόθεσμα. Να σβήσουν τους μικρούς.
Δεν ανήκουν βέβαια όλοι οι μικροί σε επαγγέλματα που ανοίγουν, αλλά με την είσοδο των πολυεθνικών χωρίς οικονομική μελέτη για τις επιπτώσεις στην τοπική κοινωνία και στην επιχειρηματικότητα (γιατί έτσι θα μπουν) θα την πληρώσουν όλοι, γιατί θα γεμίσει ο τόπος πολυκαταστήματα ξένων πάντα συμφερόντων που θα παρέχουν κάθε αγαθό και υπηρεσία με τρόπο που δεν θα μπορεί να τους ανταγωνιστεί η εγχώρια αγορά .
Οι μικροί βέβαια σιγά -σιγά σβήνουν από μόνοι τους συνέπεια των πολιτικών που ήδη εφαρμόζονται αφού από τη μια οι τράπεζες δεν τους εγκρίνουν δάνεια και από την άλλη το οικονομικό επιτελείο τους ξεζουμίζει με
περαιώσεις και συνεχόμενες φορολογικές εμπνεύσεις. Και όπως είπε και ο Παπακωνσταντίνου στο Mega "και τι έγινε άμα κλείσουν τα μικρά φαρμακεία???" και προσθέτω εγώ "και οι κάθε είδους μικρές επιχειρήσεις???"
Απολύτως τίποτα.
Τίποτα για τον ίδιο και τους ομοιούς του βέβαια που έχουν εξασφαλισμένα και τα δισέγγονα τους. Για τους υπόλοιπους ας πάνε να κόψουν το λαιμό τους. "Ας μείνουν άνεργοι, ας κάνουν ότι θέλουν, μόνο να περάσω εγώ αυτά που μου λέει η Τρόικα να μην με ζαλίζουν". 'Ετσι απλά. Όλα τα άλλα είναι επικοινωνιακή πολιτική ώστε να πέφτουν αλλού τα φώτα της δημοσιότητας.
Προφανώς και κάποια επαγγέλματα πρέπει να ανοίξουν αλλά όχι εις βάρος μας. Και σίγουρα αν γίνουμε όλοι υπάλληλοι των πολυεθνικών τελικά δεν θα είναι υπέρ μας . Δεν ξέρω ποια θα είναι τελικά η πρόνοια της πολιτείας (αν υπάρξει) αλλά δεν μπορεί να είμαστε υπέρ στο άνοιγμα των επαγγελμάτων βλέποντας μόνο το τυρί. Υπάρχει και η φάκα...!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου