Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Τρόικα: Εμείς δεν είπαμε ποια μέτρα πρέπει να πάρετε... εσείς αποφασίζετε!

Παρά τα όσο ισχυρίζεται ο troika-kserame_300___.jpgκ. Βενιζέλος η τρόικα έφυγε εκείνο το βράδυ απο την συνάντηση τους γιατί απλούστατα δεν ήταν δυνατόν να υπάρξει κοινός τόπος στις αναζητήσεις περί λύσεως του προβλήματος.

Μάλιστα αξιωματούχος της γερμανικής κυβέρνησης- μιλώντας σε δημοσιογράφους- εξήγησε οτι η «τρόικα σε καμία περίπτωση δεν περιέγραψε και συνεπώς δεν όρισε τα μέτρα τα οποία θα πρέπει να λάβει η ελληνική κυβέρνηση. Απλά ζήτησε να αναληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες οι οποίες θα μπορούσαν να αποδώσουν καρπούς άμεσα αλλά και να προχωρήσει η Κυβέρνηση σε όλα όσα έχει υποσχεθεί και δεσμευτεί. Μάλιστα ξεκαθαρίστηκε οτι μόνον έτσι θα προχωρούσαν οι διαδικασίες δανεισμού».

Η ίδια πηγή έκανε λόγο για διάσταση απόψεων αφού όπως υποστήριξε «η ελληνική κυβέρνηση άλλα λέει και άλλα κάνει!»

Αυτός είναι και ο βασικός λόγος για τον οποίο ο κ. Βενιζέλος προχώρησε στο νέο έκτακτο εισπρακτικό μέτρο το οποίο ελπίζει να αποδώσει ένα δισεκατομμύριο ευρώ άμεσα.

Κύκλοι προσκείμενοι σε κορυφαία στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης υποστηρίζουν οτι «τώρα θα μπορέσει να επιστρέψει η τρόικα αφού τα νέα μέτρα φαίνεται σε πρώτη φάση να πείθουν...»

Κατά συνέπεια με βάσει τις διαρροές αυτές αποκαλύπτεται η βασική αιτία που τα στελέχη της τρόικας αποχώρησαν και μάλιστα δεν φαίνεται να είχαν καμία διάθεση επιστροφής εάν δεν αναλαμβάνονταν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες με συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα υλοποίησης.

Greek Citizen
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου