Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Βγήκαν οι ύαινες παγανιά... Τοκογλύφοι και ενεχυροδανειστές, θησαυρίζουν εν μέσω κρίσης!

τοκογλυφικά δάνεια.jpgΠάντα όταν υπάρχει κρίση, όταν υπάρχει απόγνωση, βγαίνουν από τις τρύπες τους και εμφανίζονται. Τοκογλύφοι, ενεχυροδανειστές, άτομα τα οποία κεφαλαιοποιούν από τον ανθρώπινο πόνο, από τη δυστυχία, την πείνα, την απόγνωση. Οι τυμβωρύχοι της κοινωνίας, οι ύαινες, τα όρνια... Αυτά, δεν θα τα δείτε γραμμένα στις εφημερίδες του συστήματος, δεν θα τα δείτε καθωσπρέπει στα δελτία της διαπλοκής, δεν θα τα ακούσετε στις εκπομπές του συστημικού ραδιοφώνου. Λίγες λοιπόν μέρες μετά την αναγγελία της κυβέρνησης στη ΔΕΘ, ότι θα επιβληθεί νέο τέλος επί της ακίνητης περιουσίας, στην Άνω Γλυφάδα μοιράστηκαν διαφημιστικά, που ανέγραφαν τα κάτωθι:
ενεχυροδανειστήριο αγγελία.jpg
«ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΗΤΑ. Μην χάνετε άλλο χρόνο! Μετατρέψτε τα κοσμήματά σας! ΣΕ ΜΕΤΡΗΤΑ. ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ. Ο,τιδήποτε περιέχει ΧΡΥΣΟ & ΑΣΗΜΙ. Κοσμήματα που δεν φοράτε! Κερδίστε από την υψηλότερη τιμή ΧΡΥΣΟΥ των 30 τελευταίων ετών! Δεχόμαστε ΕΝΕΧΥΡΑ χρυσών αντικειμένων. ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ. Κατόπιν ραντεβού για την απόλυτη εχεμύθειά σας». Και από κάτω η διεύθυνση και το τηλέφωνο, με όνομα (!) μιας γυναίκας, ένα νούμερο ενός σταθερού και ενός κινητού τηλεφώνου.

Περιττό να σας πούμε με πολλά λόγια τι νιώθουμε γι' αυτούς.
Μια λέξη τα λέει όλα: ΑΗΔΙΑ

Θα μας πείτε, πάντα υπήρχαν αυτοί. Αλλά στο σκοτάδι, πίσω από πόρτες, χωρίς διαφήμιση και επιθετική προβολή των «υπηρεσιών» τους. Οι έμποροι όμως της απόγνωσης, έχουν πλέον αποθρασυνθεί. Βρήκαν ευκαιρία να αρπάξουν για ένα κομμάτι ψωμί, κειμήλια αγαπημένα, κοσμήματα που συνδέονται με την διαδρομή και ιστορία οικογενειών, τιμαλφή και άλλα πράγματα, συνήθως αγαπημένα. Γιατί οι άνθρωποι «δένονται» με τα πράγματά τους και αυτό, είναι απόλυτα φυσιολογικό. Και όταν τα χάνουν, λογικό είναι να αισθάνονται ακρωτηριασμένοι. Και όλοι αυτοί, οι μεταπράτες της δυστυχίας, βγήκαν μπροστά.

Η κοινωνία τι λέει για όλα αυτά; Η ΕΛΑΣ τι κάνει; Ο ΣΔΟΕ; Γιατί δεν πάνε μια βόλτα να ρίξουν μια ματιά για το σύννομο της υπόθεσης; Γιατί εδώ υπάρχει χοντροειδής κοινωνική ΠΡΟΚΛΗΣΗ. Και ενοχλεί πολύ, πάρα πολύ, αυτή η ανήθικη δραστηριότητα, όταν μάλιστα διαφημίζεται. ΚΑΝΕΙΣ, και το επαναλαμβάνουμε, ΚΑΝΕΙΣ, δεν πρέπει να συμπεριφέρεται έτσι σε ΕΛΛΗΝΕΣ. Κανείς, δεν πρέπει να εκμεταλλεύεται ΕΛΛΗΝΕΣ. Η ελληνική κοινωνία, δεν θα το επιτρέψει από μόνη της.

Greek Citizen
πηγή
πηγή2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου