Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Ετοιμάζεται η κυβέρνηση για την κάρτα του πολίτη και ακολουθεί η κάρτα του μετανάστη...!!!

karta_politi_large1.jpgΠριν λίγες ώρες και υπό την απειλή της μη καταβολής της 6ης δόσης και της στάσης πληρωμών, η κυβέρνηση, δια του αντιπροέδρου της και υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, ανήγγειλε μια νεοφιλελεύθερη θεραπεία-σοκ, με εφεδρείες, ενιαία μισθολόγια, καταργήσεις φορέων κλπ, ακολουθώντας τις επιταγές της τρόικας. Κι όμως, ενώ λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν, η κυβέρνηση συνεχίζει απρόσκοπτα την κοινωνική της μηχανική. Πρόθεσή της ήταν να προχωρήσει με την κάρτα του πολίτη, μιας και η επίσημη Εκκλησία δεν αντιδρά (αλλά αντίθετα σκύβει δουλικά το κεφάλι), μέχρι το τέλος του 2011. Και φαίνεται ότι ήρθε η ώρα, έστω και με καθυστέρηση ενός έτους.
Έχει βρει λοιπόν η κυβέρνηση κονδύλια από κοινοτικό κωδικό, ύψους 180 εκατομμυρίων ευρώ (!). Ήταν να ξεκινήσει το 2011, αλλά το θέμα πήρε μια «μικρή» παράταση, μέχρι το 2012. Αν και δεν υπάρχει ακόμα η απαραίτητη υποδομή, αυτοί ετοιμάζονται, ακόμα και για την κάρτα του μετανάστη (θα περιέχει βιομετρικά στοιχεία), για την οποία έχουν ζητήσει επίσημα χρήματα από την ΕΕ. Στόχος τους στην κυβέρνηση, είναι να ξεκινήσει η διάθεση της κάρτας του πολίτη, από το δεύτερο εξάμηνο του 2012. Θα ακολουθήσει και η κάρτα του μετανάστη, που φυσικά, θα «βοηθήσει» στη νομιμοποίηση μεγάλου αριθμού από αυτούς.
Στην αρχή θα είναι «προαιρετική», μας είπε πηγή του υπουργείου Εσωτερικών, για να μην υπάρξει κλιμάκωση των αντιδράσεων, κυρίως από την πλευρά θρησκευτικών οργανώσεων (αλλά και για να αποφευχθούν προσφυγές σε διεθνή δικαιοδοτικά όργανα, που μπορεί να «ακυρώσουν» την κυβερνητική μεθόδευση). Αλλά, στην ουσία θα καταστεί υποχρεωτική. Πως; Απλά, από κάποια στιγμή και μετά, ο πολίτης δεν θα μπορεί να κάνει τις συναλλαγές του χωρίς την κάρτα (θα του τη ζητούν συνέχεια), με αποτέλεσμα, να υποχρεωθεί κάποια στιγμή να την προμηθευτεί.
Η κεντρική βάση δεδομένων θα είναι στο ΥΠΕΣ. Θα υπάρχει τσιπ που θα καταγράφει όλες τις συναλλαγές μας (η κάρτα θα χρησιμοποιείται και για φορολογικούς ελέγχους), ενώ, δυστυχώς, στην κάρτα θα υπάρχουν και πληροφορίες για την υγεία του φέροντα (όπως για χρόνιες ασθένειες). Τα προσωπικά μας δεδομένα, θα είναι κυριολεκτικά στον αέρα... Προσέξτε: κάποιοι, κατ' αυτόν τον τρόπο, θα έχουν στα χέρια τους ευαίσθητες πληροφορίες για όλους μας. Πληροφορίες που πολλοί θα ήθελαν να έχουν, για να μπορούν να κάνουν το λεγόμενο profiling (ασφαλιστικές εταιρείες, φαρμακευτικές και άλλοι) ή ελληνιστί, σκιαγράφηση του χαρακτήρα και όχι μόνο. Τώρα, το ποιος θα μας προφυλάξει από τους φύλακες, αυτό μέχρι στιγμής είναι ένα αναπάντητο ερώτημα.
Εν κατακλείδι: μόνο εμείς μπορούμε να προφυλάξουμε εαυτούς και να αποτρέψουμε αυτή την εξέλιξη. Γιατί η κάρτα, παραβιάζει θεμελιώδεις ελευθερίες μας και μας καθιστά ομήρους μιας διεφθαρμένης και υπόδουλης σε ξένα συμφέροντα εξουσίας. Αν λοιπόν δεν θέλουμε να γίνουμε από πολίτες μιας κυρίαρχης χώρας, δουλοπάροικοι σε ένα φέουδο της παγκόσμιας διακυβέρνησης, ο μόνος δρόμος είναι αυτός της αντίστασης.


Greek Citizen
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου