Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

"O Eλληνικός στόλος θα απαντήσει σε οποιαδήποτε πρόκληση της Τουρκίας όπου και εάν αυτή εκδηλωθεί"

σε ετοιμότητα.jpg
Σημ. Όπως λέει και το ρητό (Si vis pacem, para bello - Βεγέτιος)  μτφ
"Αν θες Ειρήνη προετοιμάσου για Πόλεμο".
Είμαστε έτοιμοι για αυτό το ενδεχόμενο?? Ίσως ναι! Ελπίζω ότι δεν θα χρειαστεί να το μάθουμε, αν όμως χρειαστεί ας είμαστε τουλάχιστον έτοιμοι εκμεταλευόμενοι τη σπανιότατη συγκυρία που θέλει όλους τους μεγάλους να είναι θετικά διακείμενοι υπέρ μας και υπέρ της Κύπρου (λόγο συμφερόντων βεβαίως, αλλά δεν παύει η συγκυρία να μας ευνοεί.... ) και επικριτικοί έως απειλητικοί έναντι της Τουρκίας.
Άλλωστε το σχέδιο διάλυσης της Τουρκίας είναι ήδη έτοιμο και περιμένει να εφαρμοστεί!!!!!!!!
---
Το αποκάλυψε πριν από δέκα μέρες το "Εθνος" και το επιβεβαίωσε ο Π. Μπεγλίτης σε κυριακάτικη συνέντευξή του, ότι ο Eλληνικός στόλος θα απαντήσει σε οποιαδήποτε πρόκληση της Τουρκίας -όπου και εάν αυτή εκδηλωθεί-, όταν ξεκινήσουν οι έρευνες φυσικού αερίου στην Κύπρο. Η επίσκεψη του Π. Μπεγλίτη στο Τελ Αβίβ σαφώς και συνδυάζεται με την επικείμενη έναρξη των κοινών ερευνών Ισραήλ - Κύπρου για φυσικό αέριο.
Γεγονός που δεν περνάει απαρατήρητο από τα τουρκικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τα οποία προειδοποιούν την ηγεσία τους ότι η Κύπρος στις συγκεκριμένες έρευνες έχει με το μέρος της όλες τις μεγάλες δυνάμεις (ΗΠΑ, Ρωσία και ΕΕ) και ως εκ τούτου η Τουρκία θα απομονωθεί διεθνώς εάν προβεί στην παραμικρή αντίδραση ...

Εφημερίδα: ΕΘΝΟΣ

Greek Citizen
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου