Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Η ΑΝΑΦΛΕΞΗ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ.ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΙΚΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΟ ΜΠΑΧΡΕΙΝ!!!

Reuters, AFPbaxrein.jpg
ΜΑΝΑΜΑ. Σαουδαραβικά στρατιωτικά οχήματα εισήλθαν χθες στο Μπαχρέιν διασχίζοντας τη γέφυρα που συνδέει τη μεγαλύτερη χώρα εξαγωγής πετρελαίου με το μικροσκοπικό βασίλειο, έπειτα από ένα βίαιο Σαββατοκύριακο με εκατοντάδες τραυματίες.
Αν και η έλευση στρατιωτικών δυνάμεων έγινε ύστερα από αίτημα του Μπαχρέιν και υπό το πρόσχημα των κανόνων του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (GCC), μέλη του οποίου επίσης έστειλαν στρατεύματα, η σιιτική αντιπολίτευση του βασιλείου έκανε λόγο για «στρατιωτική κατοχή» και ακήρυχτο πόλεμο.
Χιλιάδες διαδηλωτές, κυρίως σιίτες, έχουν καταλάβει την οικονομική συνοικία της Μανάμα, απαιτώντας δημοκρατική αλλαγή από τη σουνιτική μουσουλμανική μοναρχία. Χθες
οι διαδηλωτές συνέχισαν την κατάληψη της πλατείας Περλ (Μαργαριτάρι), η οποία βρίσκεται κοντά στο οικονομικό κέντρο της Μανάμα, γύρω από το οποίο έχουν στήσει οδοφράγματα.
Σε ανακοίνωση, που εκδόθηκε πριν από την επιβεβαίωση της έλευσης των στρατιωτικών δυνάμεων του GCC, χθες, η σιιτική αντιπολίτευση ανέφερε: «Θεωρούμε την άφιξη οποιουδήποτε στρατιώτη ή στρατιωτικού οχήματος στο έδαφος του Μπαχρέιν (...) ανοιχτή επέμβαση στο βασίλειο και συνωμοσία εναντίον του άοπλου λαού του Μπαχρέιν».
Ο βασιλιάς Χαμάντ μπιν Ισα αλ Χαλίφα επιχείρησε να συνδιαλλαγεί με τους διαδηλωτές, αλλά εκείνοι αρνήθηκαν λέγοντας ότι θέλουν την αποχώρηση της κυβέρνησης.
Αντιπολίτευση και διαδηλωτές διατείνονται ότι δεν θέλουν να ανατρέψουν τη μοναρχία, αλλά να παραχωρήσει η βασιλική οικογένεια τις περισσότερες από τις εξουσίες της στο εκλεγμένο Κοινοβούλιο.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου