Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

ΝΑ ΔΙΔΑΞΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!!!

Ελληνική Ιστορία.jpegΗ ιστορία λένε ότι δεν ξαναγράφεται.
Δεν ξαναγράφεται, αλλά συκοφαντείται, λοιδορείται, καπηλεύεται, παραχαράσσεται και ξεχνιέται.Σε κάθε εποχή υπάρχουν πάντα οι πρόθυμοι να την τροποποιήσουν, να την κάνουν πιο εύπεπτη για τους γείτονες και "συμμάχους" μας. Λες και αν αποσιωπήσουμε τα γεγονότα αυτά δεν θα υφίστανται δεν θα έχουν γίνει. Ακόμα όμως και αν ένας φόνος δεν κοινοποιηθεί, θα πάψει να είναι νεκρό το θύμα? Σε καμιά περίπτωση, αλλά αν το παρουσιάσουμε σαν αυτοάμυνα γίνεται πιο συμπαθής ο φονιάς.
Καταλάβατε ποιο είναι το ζητούμενο? Πρέπει σώνει και καλά να μας κάνουν να συμπαθήσουμε τους φονιάδες μας, τους κατακτητές μας, τους βιαστές μας, τους βασανιστές μας.
Πως αλλιώς θα έρθουν να μας παρουσιάσουν αργότερα τις συμφωνίες που μαγειρεύουν για το Αιγαίο και την Θράκη και να μας πείσουν ότι είναι προς το συμφέρον μας, αν πρώτα δεν μας πείσουν για το πόσο καλοί είναι οι γείτονες και "σύμμαχοι" μας ?
Σε αυτό το πλαίσιο πιστεύω ότι είναι τα
τούρκικα σήριαλ που έχουν "κατακλύσει" στην κυριολεξία την ελληνική τηλεόραση, οι τυχαίες και περίεργες διαφημίσεις που προωθούν τουρκικές βλέψεις, οι παραχωρήσεις που κάνουμε στη Θράκη (γλώσσα , δάσκαλοι, ΚΕΠ τούρκικα, κλπ), το περιβόητο (ο Θεός να το κάνει) .....ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΙ, η προσπάθεια αλλοίωσης των βιβλίων ιστορίας που διδάσκονται τα παιδιά μας, οι συστάσεις κατά καιρούς των Τούρκων προς τους Έλληνες δημοσιογράφους, να μην τα λένε και ...όλα!!! κλπ.

Από πότε η παραχάραξη της Ιστορίας ενός λαού θεωρείται Μέτρο Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης? Και από πότε είναι θεμιτό κάτι τέτοιο? Εδώ οι Αμερικάνοι έχουν 150 χρόνια ιστορία και έχουν φροντίσει να την ξέρει ο κόσμος όλος!!!
Αντίθετα, εμείς, με τα χιλιάδες χρόνια Ιστορίας κάνουμε ότι μπορούμε για να μην την ξέρουν τα παιδιά μας. Να την ξεχάσουν ή ακόμα χειρότερα να σχηματίσουν εσφαλμένη εικόνα για την ιστορία τους. 
ΓΙΑΤΙ Η ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΑΘΕΙΑ!!!
Είναι χειρότερα να ξέρεις κάτι λάθος από το να μην το ξέρεις καθόλου. Αν δεν ξέρεις κάτι μπορείς να το μάθεις, αν όμως κάτι νομίζεις ότι το ξέρεις τότε είναι πολύ πιο δύσκολο να καταλάβεις ποια είναι η αλήθεια όταν θα την συναντήσεις. Ο ΣΚΑΙ αντιλαμβάνεται τα γεγονότα ερμηνεύοντας κατά το δοκούν και λαμβάνοντας υπόψη του αποσπασματικά γεγονότα. Αν παρακολουθήσει κάποιος αδαής το ....ντοκιμαντέρ που προβάλει, ούτε λίγο , ούτε πολύ θα σχηματίσει την εικόνα ότι κακώς ξεσηκώθηκαν οι "κακοί" Έλληνες αφού τα περνούσαν μια χαρά παρέα με τους κατακτητές τους. Υπήρχε "ευημερία" θα πει, υπήρχε "πρόοδος". Υπήρχε όμως και το παιδομάζωμα!!!, υπήρχε ο κεφαλικός φόρος,υπήρχαν χίλια μύρια... αλλά γενικά αυτό που δεν θέλουν να μας λένε είναι ότι υπήρχε η σκλαβιά!!!!
Δεν βγαίνει τίποτα να αναλύουμε διαρκώς τους παραχαράκτες της ιστορίας μας.Δεν πρόκειται να αλλάξουν πολιτική αφού και το ίδιο το κράτος αυτή την πολιτική ακολουθεί.
Η λύση λοιπόν είναι να λάβουμε εμείς μέτρα. Και τα μέτρα αυτά είναι, να αγοράσουμε μόνοι μας ιστορικά βιβλία, (που υπάρχουν ακόμα) και που μιλάνε και δείχνουν την πραγματική Ελληνική Ιστορία και όχι αυτή που θέλουν να μας περάσουν (συνωστισμός αντί ...σφαγής!!! κλπ) και να την μαθαίνουμε οι ίδιοι στα παιδιά μας . Να τους λέμε σε κάθε ευκαιρία την Ιστορία όπως είναι, να τα προτρέπουμε να διαβάσουν εξωσχολικά Ιστορικά βιβλία που θα διαθέτουμε στην βιβλιοθήκη μας και θα έχουμε ιδία άποψη για τα λεγόμενα τους.
Γιατί στο τέλος -τέλος η ιστορία είναι αυτή που διδάσκει και αναδεικνύει τις δόξες αλλά και τα λάθη του παρελθόντος. Και σίγουρα δεν θέλουμε και δεν πρέπει να επαναλάβουμε τα ίδια λάθη γιατί όπως λέει και το ρητό "οι λαοί που δεν γνωρίζουν την Ιστορία τους είναι καταδικασμένοι να την ξαναζήσουν" .

Greek Citizen

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου