Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Η Τρόϊκα διαψεύδει την κυβέρνηση της εργοδοσίας για τους ΜΙΣΘΟΥΣ και τα ΔΩΡΑ !!

troika-aa.jpgΣτροφή 180 μοιρών ή όπως αλλιώς λέγεται, κωλοτούμπα, φαίνεται ότι κάνει η κυβέρνηση και ο Λουκάς Παπαδήμος σχετικά με το ποιος έθεσε το θέμα της περικοπής του 13ου και 14ου μισθού. Μετά τις αποκαλύψεις ότι η τρόικα δεν έχει θέσει τέτοιο θέμα, πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άρχισε να «τα μασάει» λέγοντας ότι το συγκεκριμένο μέτρο είναι ενδεικτικό, ότι υπάρχει ένας κατάλογος από θέματα που θα πρέπει να συζητηθούν κι ότι οι περικοπές είναι μέσα στον κατάλογο αυτό. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι υποχρεωτικό να γίνει αλλά απλά θα συζητηθεί και πως βασικός στόχος είναι να γίνει ο διάλογος με τους κοινωνικούς εταίρους και να συμφωνήσουν σε κάποια σημεία.
Πρόκειται προφανώς για οπισθοχώρηση μετά τις καταγγελίες για κυβέρνηση των εργοδοτών και για μέτρα που προτείνουν και θέλουν να επιβάλουν οι επιχειρηματίες κι όχι οι δανειστές μας. Ειδικά το ΔΝΤ έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν παρεμβαίνει στον ιδιωτικό τομέα ενώ και η Κομισιόν διά του αντιπροσώπου της, Π. Καρβούνη, έχει πει ότι δεν έχει θέσει τέτοιο θέμα.
Το συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι
ο κ. Παπαδήμος προσπάθει να γίνει αρεστός στο κεφάλαιο που υπηρετεί και πιστεύει ότι λόγω της δύσκολης κατάστασης θα περάσει μέτρα απαράδεκτα χωρίς κοινωνική αντίδραση. Ήδη τα συνδικάτα θεωρούν αιτία πολέμου τις περαιτέρω περικοπές στον ιδιωτικό τομέα, οπότε πεδίον δόξης λαμπρόν για τον κ. Παπαδήμο.
Χθες ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Κομισιόν στην Αθήνα, Πάνος Καρβούνης, δήλωσε:«H Τρόικα παροτρύνει το διάλογο που γίνεται για τον 13ο και 14ο μισθό, αλλά αυτό είναι μια απόφαση που θα λάβει αποκλειστικά και μόνο η ελληνική κυβέρνηση. Δεν έχει τεθεί από την Κομισιόν κανένα τέτοιο θέμα και δεν επιβάλλει κανένα τέτοιο μέτρο». Ξεγύμνωσε έτσι με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο τον κ. Παπαδήμο, τα αφεντικά του (δηλαδή τους Έλληνες εργοδότες) και τα πρόθυμα παπαγαλάκια των μέσων ενημέρωσης που τόσο καιρό είχαν φαγωθεί για τα δώρα και επιδόματα στον ιδιωτικό τομέα.
Στο antinews είμασταν από τους πρώτους που έγραψαν ότι ο κ. Παπαδήμος είναι εντολοδόχος όχι από τον ελληνικό λαό αλλά από τους εργοδότες που βρήκαν την ευκαιρία να διαλύσουν κάθε έννοια εργασιακής και μισθολογικής δικαιοσύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου