Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Η αποθέωση του "άρπα-κόλα". Θα μας τρελάνουν! «Εφεδρεία τέλος»!! .

κωλοτούμπες1.jpg
Σημ. Μάλλον κάποιοι ετοιμάζονται για εκλογές!!!
---
Τον τερματισμό του μέτρου της εφεδρείας προανήγγειλε ουσιαστικά ο Δημήτρης Ρέππας, κατά την τοποθέτησή του σήμερα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. «Η πολιτική αυτή έχει κάνει τον κύκλο της» ανέφερε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σχετικά με την εφαρμογή της εφεδρείας.
Κατά τον κ. Ρέππα επίσης,  στόχος  του μέτρου ήταν (......να δουλέψει τους πολίτες) κυρίως να σταλεί ένα μήνυμα στην κοινή γνώμη  για τον περιορισμό του δημόσιου τομέα και λιγότερο  το δημοσιονομικό αποτέλεσμα. Ο υπουργός επισήμανε ότι  το μέτρο το  πρότεινε η ΝΔ και η κυβέρνηση το αποδέχθηκε. Για τον υπουργό θα ήταν παράδοξο να συνεχισθεί η εφαρμογή του μέτρου στην Ελλάδα, όταν είναι αντίθετη η κατεύθυνση στην Ε.Ε., για
αύξηση της θητείας των δημοσίων  υπαλλήλων και όχι για πρόωρη συνταξιοδότηση.
Παραδέχθηκε ακόμα ότι αρκετοί φορείς επέδειξαν έλλειψη διάθεσης συνεργασίας στο ζήτημα της εφεδρείας. "Η εκκρεμότητα που υπάρχει αφορά οργανισμούς λόγω ασυνέπειας ή λόγω επιλογής δεν έχουν ακόμα απαντήσει.  Ζητούμε να είναι όλοι συνεπείς, αλλά έχουμε και άλλες δυνατότητες" τόνισε.  
Ο κ. Ρέππας διαβεβαίωσε ότι θέμα απολύσεων στο Δημόσιο  δεν υφίσταται και ότι δεν υπάρχει τέτοια «ατζέντα» για την κυβέρνηση, παρά τον στόχο που έχει τεθεί για μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000.        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου