Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Θράκη: 800 ευρώ σε όποια οικογένεια υποχρεώνει το κορίτσι της να φοράει μαντίλα!

μουσουλμανική μαντίλα.jpgΣημ. Με ποιο δικαίωμα η Τουρκία αναλαμβάνει τέτοιες δράσεις στην Θράκη? Ποιος της δίνει το δικαίωμα να παρεμβαίνει εντός της Ελληνικής επικράτειας και να κάνει κουμάντο??? Δυστυχώς εμείς οι ίδιοι. Εμείς ανεχόμαστε αυτή την κατάσταση και όσο κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου, τόσο θα δημιουργεί τετελεσμένα η Τουρκία στη Θράκη.
Η Θράκη είναι ένας εξαιρετικά ευαίσθητος χώρος, που όμως δεν δίνεται καμία προσοχή από το αθηνοκεντρικό κράτος και έτσι όπως πάει η κατάσταση, δεν θα πάρουμε μυρωδιά το πότε θα χαθεί!!! Μετά όποιος και να φταίει θα είναι αργά. Η κατάσταση έχει ξεφύγει εδώ και πολύ καιρό και καλα θα κάνουν οι αρμόδιοι (οι άχρηστοι....) να ξυπνήσουν και να υποστηρίξουν επιτέλους τη χώρα που τους ταίζει!!!
Τώρα πρέπει η πολιτεία να κινηθεί και να αναλάβει επιτέλους την ευθύνη που της αναλογεί στη Θράκη. Δεν μπορεί να αλωνίζει στη Θράκη μας, ο Τούρκος πρόξενος και η Τουρκία και εμείς να κρατάμε αποστάσεις λες και η Θράκη είναι άλλο κράτος!!!! Όχι ελέω δόσεων και μνημονίων να χάσουμε τη Θράκη και το Αιγαίο!!!! Είμαστε σε αδυναμία, είμαστε σε δύσκολη θέση , αλλά όχι να ξεπουλήσουμε τα πάντα για να πάρουμε δανεικά για τις ....τράπεζες!!! Οι κρεμάλες περιμένουν!
---
Δίνουν 800 ευρώ σε όποια οικογένεια υποχρεώνει το κορίτσι της να φοράει μαντίλα. Η Άγκυρα «ενισχύει» όσες οικογένειες σε Κομοτηνή και Ξάνθη φοράνε μαντίλα. Ειδική προσοχή δίνουν στις μαθήτριες των μειονοτικών σχολείων.
Το θέμα αυτό, που αποκάλυψε η «Π+13», δείχνει ότι
η Άγκυρα προσπαθεί να αποξενώσει με κάθε τρόπο τη μειονότητα, προσπαθεί να την κρατήσει προσκολλημένη στην Τουρκία, παρεμβαίνοντας με τρόπο ωμό σε θέματα πίστης και ελεύθερης βούλησης. Η κυβέρνηση και το κόμμα του Ερντογάν, που έχουν θρησκευτικά χαρακτηριστικά, ασκούν πολιτική μέσω θρησκευτικών αξιών.
Η πίεση που ασκείται από το τουρκικό κράτος στη μειονότητα σε ό,τι αφορά τη μαντίλα έχει πολλά επίπεδα. Πριμοδοτούνται όσες οικογένειες στέλνουν τα κορίτσια τους στο σχολείο με μαντίλα. Αντιθέτως, δέχονται πιέσεις και αντίποινα όσες οικογένειες δεν επιβάλλουν τη μαντίλα στα παιδιά τους!

Greek Citizen
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου