Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Κατάργηση αφορολογήτου παιδιών!! Εξόντωση της οικογένειας μέσω της φορολογίας!!!

ΗΡΩΔΗΣ.jpg
Σημ. Οι δικαιολογίες του κ. Τσακλόγλου (που αναφέρονται στο ρεπορτάζ) είναι αστείες.  Αυτό που έκαναν οι φωστήρες του Υπ. Οικονομικών είναι απλό. Κάθισαν και είδαν σαν λογιστές που είναι, (επιεικώς λογιστές, γιατί οικονομολόγοι δεν είναι σίγουρα) από που μπορούν να μαζέψουν λεφτά.
Από κατάργηση φοροαπαλλαγών, κατάργηση έξτρα αφορολογήτου για παιδιά, κλπ. Δεν τους νοιάζει τους ανθρώπους η φοροδοτική ικανότητα του φορολογούμενου, παρόλο που κατοχυρώνεται συνταγματικά!!!!
Είναι δυνατόν δύο οικογένειες με το ίδιο εισόδημα, αλλά με διαφορετικό αριθμό παιδιών να έχουν την ίδια φοροδοτική ικανότητα? Και όμως!!! Θα πληρώνουν τον ΙΔΙΟ φόρο!!!! Οριζόντια φορολόγηση όπως και με το χαράτσι της ΔΕΗ. Το ρετιρέ πληρώνει το ίδιο με το υπόγειο!!!
Δεν τους ενδιαφέρει να συλλάβουν την φοροδιαφυγή (πάλι θα πληρώσουν οι μισθωτοί, αλλά αυτοί ήταν που πλήρωναν μέχρι τώρα), δεν τους ενδιαφέρει το φορολογικό σύστημα να έχει λογικά κίνητρα (φοβερή υπερφορολόγηση των ίδιων κορόιδων). Λογιστές είναι οι άνθρωποι....
---
Την ώρα που το νέο φορολογικό σύστημα λαμβάνει την τελική του μορφή και οδεύει προς διαβούλευση, οι αντιδράσεις για την κατάργηση του αφορολόγητου για τα παιδιά κλιμακώνονται. Μετά την έντονη διαμαρτυρία των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ εξέφρασαν τη διαφωνία τους για τη ρύθμιση.
Στελέχη του ΠΑΣΟΚ κάνουν λόγο για «ηρώδειο λογική», ενώ στελέχη της ΔΗΜΑΡ προτείνουν εναλλακτικές λύσεις.

Ωστόσο, προς το παρόν, το υπουργείο Οικονομικών παραμένει αμετακίνητο. Μάλιστα, ο εμπνευστής της ρύθμισης Π.Τσακλόγλου υπεραμύνθηκε της επιλογής του, λέγοντας ότι μέχρι σήμερα από τις φοροαπαλλαγές για τα παιδιά ωφελούνταν εκείνοι που δεν είχαν και τόση ανάγκη.

Ειδικότερα, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας σημείωσε ότι «μέχρι σήμερα το έξτρα αφορολόγητο δινόταν

ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης μιας οικογένειας και θα αντικατασταθεί από στοχευμένη δαπάνη για παιδιά, η οποία θα εξαρτάται από κοινωνικά κριτήρια».
Παρέπεμψε, δε, για περισσότερα στον «θεωρητικό, που έχει συλλάβει αυτήν την ιδέα», δηλαδή στον πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Πάνο Τσακλόγλου.

Λαμβάνοντας το λόγο, ο κ. Τσακλόγλου ρώτησε: «Οι φτωχοί με ένα παιδί αξίζουν τη βοήθειά μας;» για να λάβει την απάντηση από δημοσιογράφους: «Όλοι την αξίζουν». Ο κ. Τσακλόγλου είπε:
«Καλά, ευχαριστώ πολύ. Λοιπόν είμαστε σε μία οικονομία, η οποία βρίσκεται με πάρα πολλούς πόρους που πρέπει να πετύχει πάρα πολλά πράγματα. Άρα νομίζω ότι το σημαντικότερο από όλα είναι οι πόροι αυτοί να κατευθυνθούν εκεί όπου υπάρχουν οι μεγαλύτερες ανάγκες.


»Αυτή τη στιγμή με τις απαλλαγές για παιδιά οι οποίες δινόταν, εκείνοι οι οποίοι ωφελούνταν ήταν εκείνοι οι οποίοι είχαν καταθέσει φορολογική δήλωση και ήταν από ένα σημείο και πάνω. Δεν είναι οι πλέον αναξιοπαθούντες της κοινωνίας. Το δεύτερο είναι το ότι τα επιδόματα τα οποία δινόταν μέχρι στιγμής, τα οικογενειακά, δεν ήταν συνάρτηση των αναγκών, ήταν απλώς πολυτεκνικά επιδόματα.

»Οι πολύτεκνοι οι οποίοι είναι πτωχοί θα λάβουν και τώρα επιδόματα και μάλιστα πολύ υψηλά. Οι πολύτεκνοι όμως οι οποίοι βρίσκονται στο πιο πάνω μέρος της κατανομής, πράγματι αυτοί δε θα ωφεληθούν. Εκείνοι οι οποίοι θα ωφεληθούν και μάλιστα πάρα πολύ είναι νοικοκυριά με ένα ή δύο παιδιά και ενδεχομένως και με τρία ακόμα, που βρίσκονται στο πολύ κάτω μέρος της κατανομής».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν θα αντισταθμίζονται οι απώλειες, ο κ. Τσακλόγλου απάντησε: «Γνωρίζετε πόσο περίπου ήταν οι περικοπές που κάναμε; 13,5 δισεκατομμύρια, προφανώς δεν ισχύει αυτό το πράγμα».
Όπως σημειώνουν Τα Νέα, σε σύσκεψη του ΠΑΣΟΚ, υπό τον Βαγγέλη Βενιζέλο και τη συμμετοχή των Φιλίππου Σαχινίδη, Πάρη Κουκουλόπουλου και της ομάδας παρακολούθησης κυβερνητικού έργου τονίστηκε ότι το Φορολογικό δεν πρέπει να περιλαμβάνει κοινωνικές αδικίες και να οδηγεί τμήμα των φορολογουμένων σε αδιέξοδα.
Όπως τόνιζαν αρμόδια στελέχη, το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να αποδεχθεί την «ηρώδειο λογική» για τα παιδιά, τις διατάξεις δηλαδή που αφορούν την κατάργηση του έξτρα αφορολογήτου που δικαιούνται μέχρι σήμερα οι οικογένειες.

Η ΔΗΜΑΡ, δε, κάνει προτάσεις για αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης όσων έχουν μεγάλη ακίνητη περιουσία προς όφελος των φορολογουμένων με παιδιά.


Greek Citizen
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου