Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

ΔΕΗ: στον Άρειο Πάγο κρίνεται σήμερα το "χαράτσι"-Εισαγγελείς εναντίον Στουρνάρα

Κατά της απόφασης του dei-xaratsi-areios-pagos-eisaggeleis.jpgΠρωτοδικείου Αθηνών που έκρινε παράνομο και αντισυνταγματικό την επιβολή του Ειδικού Τέλους Ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ προσφεύγει σήμερα στον Άρειο Πάγο το υπουργείο Οικονομικών. Η προσφυγή στον Άρειο Πάγο έγινε από τον ίδιο τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, με το υπουργείο να προφασίζεται λόγους "εθνικού συμφέροντος".
Διαφορετικά -ισχυρίζεται το ΥΠΟΙΚ- θα εμφανιστεί στη δύσκολη αυτή περίοδο ελλειμματικός προϋπολογισμός, ενώ δεν μπορεί να βρεθεί αντίστοιχο ποσό με άλλα πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα.
Η κίνηση του ΥΠΟΙΚ προκάλεσε την αντίδραση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος που εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία χαρακτηρίζει ως "απαράδεκτο το γεγονός, μέλος της Κυβέρνησης να εμφανίζεται ότι ενεργεί παρά το Σύνταγμα και να εντέλλεται ή να
παροτρύνει τη διοίκηση ή τρίτους φορείς να μη συμμορφωθούν με εκτελεστές δικαστικές αποφάσεις, παρά το νόμο και το άρθρο 95 παράγραφος 5 του Συντάγματος, πράγμα που δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει σε συντεταγμένη, ευνομούμενη Πολιτεία».
Οι εισαγγελείς υπογραμμίζουν ότι «είναι αυτονόητη και αναμενόμενη η αναζήτηση ποινικών ευθυνών εκείνων, που ενδεχομένως το πράττουν, εφ όσον συντρέχουν προς τούτο οι προϋποθέσεις του νόμου».

Greek Citizen
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου