Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Η επιστήμη της προπαγάνδας…!!!

Πόσες εφημερίδες ελέγχει η αντιπολίτευση και πόσες η συμπολίτευση? Χαώδης η διαφορά. Και πόσοι προβεβλημένοι «μεγαλοδημοσιογράφοι –τηλεσχολιαστές» πρόσκεινται στην αντιπολίτευση και πόσοι στην συμπολίτευση??? Επίσης χαώδης η διαφορά…… Δεν νομίζω να έχει κανείς αμφιβολία για αυτό, αν έχει αρκεί να ρίξει μια ματιά σε ένα περίπτερο να δει ποιες εφημερίδες κυκλοφορούν και τι προβάλλουν, ώστε να βγάλει τα συμπεράσματά του ή να δει τα δελτία ειδήσεων των καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας.
Πώς να προωθήσεις τις θέσεις σου και να προβάλεις το έργο που κάνεις όταν όλοι σε απαξιώνουν συστηματικά?

Τι λοιπόν συμβαίνει? Είναι απλό. Το 90% των ΜΜΕ ελέγχονται από συγκεκριμένους ανθρώπους που καθοδηγούν και ενορχηστρώνουν το τι θα προβάλλεται και πως. Γιατί? Μα πάντα λόγο συμφερόντων, όχι βέβαια της χώρας αλλά των δικών τους και όποιων άλλων βρίσκονται πίσω από αυτούς.

Όπως είναι εύκολα κατανοητό έχει γίνει πολύ και «σοβαρή» δουλειά γύρω από τα ΜΜΕ ως προς το τι και πως θα προβάλλεται και έγιναν και οι απαραίτητες «διορθωτικές» κινήσεις τον τελευταίο χρόνο ώστε να εδραιωθεί ακόμα περισσότερο η κατάσταση (εξαγορά εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», κλείσιμο εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος»). Με όλα αυτά και άλλα…. προσπαθούν να επιβάλλουν μια κατάσταση την οποία θα μπορούν να ελέγχουν πιο εύκολα και που θα τους αποδώσει τα κέρδη για τα οποία έχουν επενδύσει.

Με όλα αυτά να συμβαίνουν, είναι απορίας άξιο πως γίνεται να έχει επιβιώσει μια κυβέρνηση για τόσο μεγάλο διάστημα όταν βρίσκεται σε ένα τόσο εχθρικό επικοινωνιακά περιβάλλον και βάλλεται από παντού από εχθρούς και «φίλους» και με όλα τα μέσα θεμιτά και αθέμιτα Όταν οι όποιες επιτυχίες συστηματικά εκμηδενίζονται (π.χ. συμφωνίες με Ρωσία, αγωγός south stream,πετρελαιαγωγός Μπουργκάς –Αλεξανδρούπολης) με τάση να ξεχαστούν, οι πολιτικές απαξιώνονται (π.χ. σχέδιο Ανάν, προσέγγιση με Ρωσία, όνομα Σκοπίων) και η παραμικρή αδυναμία να μεγεθύνεται και να εμφανίζεται πάντα σαν πρώτο θέμα ώστε να δημιουργεί τις ανάλογες αρνητικές πάντα εντυπώσεις.
Η κριτική που γίνεται χαρακτηρίζεται από ισοπεδωτική λογική (είναι όλοι άχρηστοι…) και μεγέθυνση των αρνητικών στοιχείων σε υπερβολικό βαθμό όπως φαίνεται και από τα μονοθεματικά δελτία ειδήσεων για να δοθεί η μέγιστη δυνατή αρνητική προβολή. Λες και είναι διαγωνισμός εμπάθειας. Ποιος θα πει τα χειρότερα, ποιος θα βγάλει το πιο «μαύρο» ρεπορτάζ και ποιος θα είναι ο μεγαλύτερος κριτής των όποιων πεπραγμένων και μεγαλύτερος μάντης κακών για το μέλλον.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι (εκδότες, «δημοσιογράφοι», σχολιαστές κλπ.) θεωρούν τον εαυτό τους πιο έξυπνο από εμάς τους υπόλοιπους, γιατί εμείς είμαστε μάζα, λαός, «πρόβατα» που οδηγούνται εύκολα. Βέβαια τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα για αυτούς, όχι τουλάχιστον όσο θα ήθελαν και για αυτό και παλεύουν νυχθημερόν να μας κάνουν να κρατήσουμε την δική τους άποψη.

Κατά τα άλλα πως γίνεται να «μην χρωστάς σε κανένα» την ώρα που όλοι σε νταντεύουν και σε προωθούν και δεν διανοούνται καν να σου κάνουν κανενός είδους κριτική??? Τι περιμένουν όλοι αυτοί από εσένα???

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου