Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΝ η γιαγιά μου είχε καρούλια………

Δηλώσεις προέδρου Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) για τις προτάσεις του κ. Παπανδρέου από το βήμα της ΔΕΘ


«Ο επιχειρηματικός κόσμος ανέμενε με ενδιαφέρον τις τοποθετήσεις του προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για την οικονομική πολιτική, αλλά δυστυχώς δε βγήκε τελικά σοφότερος. Ο κ. Παπανδρέου και από το βήμα της ΔΕΘ δεν εξειδίκευσε τα μέτρα, που θα προωθήσει στην περίπτωση που λάβει τη λαϊκή εντολή για τη διακυβέρνηση της χώρας και οι εξαγγελίες του βασίστηκαν μόνο στα ΑΝ.
ΑΝ εισπραχθούν τα ανείσπραχτα χρέη, που είναι αδύνατο να εισπραχθούν στο σύνολό τους, καθώς προέρχονται κυρίως από λουκέτα επιχειρήσεων, θα βελτιώσει τα εισοδήματα των πολιτών.
ΑN συμφωνήσουν οι ιδιώτες σε ΟΤΕ και Ολυμπιακή θα γίνει επανακρατικοποίηση των Οργανισμών, πράγμα αδύνατον.
ΑN η Ευρωπαϊκή Ένωση συναινέσει σε μακρά περίοδο χάριτος για τη δημοσιονομική εξυγίανση, ενδεχόμενο που δεν έχει πολλές πιθανότητες, θα έχει χρόνο για το δημοσιονομικό νοικοκύρεμα.
Με τα ...αν δεν ασκείται υπεύθυνη οικονομική πολιτική. Η αγορά στενάζει και δεν υπάρχουν περιθώρια για ...αν και ...θα, αλλά μόνο για άμεσες ενέργειες ενίσχυσης της ρευστότητας στην αγορά και μείωσης των ελλειμμάτων και του χρέους.
Και κυρίως οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να αντέξουν άλλα φορολογικά βάρη με αυξήσεις συντελεστών, γιατί όχι μόνο θα χάσουν την ανταγωνιστικότητά τους, αλλά θα αναγκαστούν να προβούν και σε περαιτέρω περικοπές σε βάρος της απασχόλησης.
Και το ίδιο ισχύει για τις αόριστες εξαγγελίες περί αλλαγών στο εργασιακό, όπως και στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας.
Ακόμη και τώρα, λίγες ημέρες πριν από τις κάλπες, καλούμε τα πολιτικά κόμματα να ξεκαθαρίσουν τις θέσεις τους και να δώσουν σαφή και πλήρη εικόνα των προθέσεών τους».


kathimerini.grμε πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου