Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Μπαμ και μπουμ οι κουμπουριές.!!!

Πρώτα ο κ. Αλμούνια με τις δηλώσεις του σχετικά με την κατάσταση της οικονομίας και τα μέτρα που πρέπει να παρθούν και στην συνέχεια ο αξιολογητικός οίκος “Standard and Poor’s” από την αξιολόγηση του οποίου θα προκύψει και το spread των επιτοκίων δανεισμού του Δημοσίου, χτυπάνε το καμπανάκι για την κατάσταση της οικονομίας στην Ελλάδα και τα μέτρα που θα πρέπει να ισχύουν την επόμενη των εκλογών.

Ο Αλμούνια από την πλευρά του είπε ότι «Όλοι οι πολιτικοί ηγέτες και τα κόμματα στην Ελλάδα γνωρίζουν πλήρως την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας». Αυτό σημαίνει ότι ο κ. Παπανδρέου έχει πράγματι μιλήσει με τον κ. Αλμούνια και αυτός του έχει πει ότι δεν υπάρχει περίπτωση για προεκλογικές προσφορές και μετεκλογικές παροχές!!! Οπότε υπάρχει γνώση ότι όλα αυτά που υπόσχεται δεν μπορούν να γίνουν. Δεν μπορεί εφόσον κερδίσει, να βγει την επόμενη των εκλογών και να πει «δεν τα γνώριζα και για αυτό ανακαλώ…».
Αυτό σημαίνει απλά ότι μας “δουλεύει” για να μην το πω πιο χοντρά. Γνωρίζει πως έχει η κατάσταση αλλά …προέχει η εξυπηρέτηση των ημετέρων και η εξόφληση γραμματίων προς όλες τις κατευθύνσεις. Όμως για να συμβούν οι εξυπηρετήσεις και οι εξοφλήσεις θα πρέπει πρώτα να παραμυθιαστούμε εμείς .

Αντίστοιχα μία ημέρα μετά το αυστηρό «μήνυμα» της Κομισιόν ότι δεν υπάρχει περιθώριο καθυστερήσεων στα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για τη μείωση του ελλείμματος κάτω του 3%, χθες ήλθε και νέα προειδοποίηση, αυτή τη φορά από την αγορά. Όπως αναφέρεται και στο site της «Ημερησίας»

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=16283195

Σαφή προειδοποίηση για νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της οικονομίας, υπό το βάρος της συνεχιζόμενης επιδείνωσης των δημοσίων οικονομικών, απηύθυνε χθες η Standard & Poor’s. Συνδέει δε την πιθανότητα αναβάθμισης με τη λήψη "σκληρών" διαρθρωτικών μέτρων για τη μείωση του χρέους και για το ασφαλιστικό.
«Η συνεχιζόμενη επιδείνωση των δημοσίων οικονομικών θα μπορούσε να ασκήσει πιέσεις για πτωτική αναθεώρηση της αξιολόγησης», δήλωσε χθες στο Reuters ο κ. Marko Mrsnik, επικεφαλής για την Ελλάδα στην S&P, θέτοντας παράλληλα αυστηρότατα κριτήρια για ενδεχόμενη αναβάθμιση.
Σύμφωνα με το Reuters υπάρχουν μακροπρόθεσμες προκλήσεις, όπως η επίδραση στον προϋπολογισμό από τη γήρανση του πληθυσμού εξαιτίας των συνταξιοδοτικών δαπανών, που εάν αφεθεί ανεξέλεγκτη, θα ασκήσει περαιτέρω πιέσεις στα δημόσια οικονομικά.«Πάνω από όλα θα εξετάσουμε τη στρατηγική για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων, όποια κυβέρνηση και εάν εκλεγεί.

Άρα «άνθρακες ο θησαυρός» που με τόση ευκολία εξαγγέλθηκε και τον έκαναν «γαργάρα» τα εγχώρια κατευθυνόμενα ΜΜΕ. Το θέμα όμως είναι πόσοι τα γνωρίζουν αυτά, αλλά και πόσοι τα κατανοούν.

Αλλά τι να λέμε τώρα, το θέμα που μονοπωλεί την επικαιρότητα είναι ο κ. Σάββας Τσιτουρίδης και οι δηλώσεις του. Τίποτα άλλο δεν (συμφέρει να) απασχολεί τα ελληνικά ΜΜΕ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου