Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

Αιγαίο –Κύπρος –Θράκη –Σκόπια –Ήπειρος

Λόγω του ότι η οικονομική πολιτική είναι λίγο πολύ δεδομένη αφού άσχετα από τις προεκλογικές κορώνες θα ακολουθηθεί υποχρεωτικά η συνταγή των Βρυξελλών, αυτό που θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει είναι το ποιες είναι οι θέσεις των κομμάτων για τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής δηλαδή των θεμάτων του Αιγαίου, της Θράκης, της Κύπρου, της Ηπείρου, των Σκοπίων, αλλά και αν υπάρχει η βούληση να κάνουν αυτά που υπόσχονται. Άλλωστε σε αυτούς τους τομείς η ιστορία και τα «κατορθώματα» του καθενός αποδεικνύουν ποιος είναι και ποια τα έργα του.
Από εμάς εξαρτάται. Πρέπει εμείς σαν πολίτες να αντιδράσουμε όπου δούμε υποχωρητικότητα και ξεπούλημα της Χώρας από όλους όσους ζητάνε την ψήφο μας. Πρέπει να αντιδράσουμε αν οι πολιτικές που εξαγγέλλονται αντί να εξυπηρετούν τα εθνικά συμφέροντα πάνε κόντρα στην βούληση των πολιτών και συμφωνούν με τα συμφέροντα του ξένου παράγοντα. Αν γινόταν δημοψήφισμα για τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής δεν θα μπορούσε να παρθεί καμία απόφαση που θα έβλαπτε τα Ελληνικά συμφέροντα. Γιατί όσα δημοψηφίσματα και αν γινόταν κανείς Έλληνας δεν θα δεχόταν συγκυριαρχία στο Αιγαίο με τους Τούρκους, ούτε κανένα σχέδιο Ανάν ή όποιο άλλο βγει στη θέση του (γιατί θα είναι όπως το «άλλαξε ο Μανωλιός….») ή οτιδήποτε άλλο θα έθιγε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και θα απαρνιόνταν την εθνική μας ταυτότητα για χάρη του διεθνισμού.
Για αυτό όπως καταλαβαίνουμε όλοι και θα είναι δύσκολο να μας δοθεί ποτέ αυτό το δικαίωμα του δημοψηφίσματος. Γιατί είμαστε όλοι Έλληνες και θέλω να πιστεύω ότι πάνω από κομματικές ή ότι άλλες προτιμήσεις βάζουμε την Ελλάδα. Ποτέ δεν θα επιλέγαμε κάτι που θα ήταν κατά της Ελλάδας όποιο κόμμα και αν είχαμε ψηφίσει.

Αυτό βέβαια δεν ισχύει για τους πολιτικούς. Εκεί χάνεται η μπάλα. Δηλώνουν Έλληνες αλλά δεν υποστηρίζουν τα Ελληνικά συμφέροντα, αλλά τα βάζουν σε δεύτερη μοίρα. Η ιεράρχηση των συμφερόντων τους είναι κατά σειρά το προσωπικό, το κομματικό και μετά το συμφέρον της Χώρας. Ενίοτε βέβαια και των Χωρών που είναι «χορηγοί» στην προσπάθειά τους να κατακτήσουν την εξουσία. Σε αυτούς τους πολιτικούς πρέπει να γυρίσουμε την πλάτη και για τους ίδιους αλλά και για να πάρουν το μήνυμα και οι αντίπαλοι τους ώστε να είναι πολύ πιο προσεκτικοί στους χειρισμούς και στα ανοίγματα τους όταν διακυβεύονται τα κυριαρχικά αλλά και τα εδαφικά μας δικαιώματα. Από εμάς εξαρτάται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου