Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Ποιος «κινεί τα νήματα» για την ακύρωση της συμφωνίας για τον αγωγό Μπουργκάς –Αλεξανδρούπολης

Επανέρχομαι στο θέμα του αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης γιατί πρόκειται για ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά παραδείγματα που αποδεικνύει ποιος κινεί τα νήματα (όχι ότι δεν το ξέραμε) με τρόπο τόσο ξεκάθαρο που θα πρέπει το λιγότερο να μας θέσει σε συναγερμό!!!.
Για αυτό και αναδημοσιεύω από το http://blog.antibaro.gr/ το παρακάτω κείμενο που έτσι όπως είναι συγκεντρωμένα τα στοιχεία, τα βρίσκω πολύ διαφωτιστικά.

« Με τον τίτλο “Νέα αμερικανική παρέμβαση για το ρωσικό φυσικό αέριο” η Καθημερινή στις 11 Απριλίου 2008 δημοσίευσε τις πιέσεις του Αμερικανού Πρέσβη στην Αθήνα Μ. Μπράιζα στην ελληνική κυβέρνηση, όπως διατυπώθηκαν στο συνέδριο του Economist:

Aποτελεί στρατηγικό λάθος το 80% του φυσικού αερίου της χώρας σας να προέρχεται από την Gazprom. H πρακτική αυτή πλησιάζει σε αυτό που λέμε μονοπώλιο, είπε και εξαντλώντας τα όρια πίεσης προς την ελληνική κυβέρνηση εν όψει της επίσκεψης Kαραμανλή στη Mόσχα στα τέλη Aπριλίου, συμπλήρωσε, «αναρωτιέμαι ποια πολιτική ηγεσία δεν βλέπει ότι μια τέτοια εξάρτηση είναι επικίνδυνη».
Στο “αυστηρό” (κατά την εφημερίδα) ύφος του, ο Πρέσβης
Zήτησε από την Eλλάδα και τους εταίρους της στην E.E. να στηρίξουν τον αγωγό Nαμπούκο και να βοηθήσουν τις χώρες της Kεντρικής Aσίας να αξιοποιήσουν τις πηγές ενέργειας που διαθέτουν
Σήμερα, Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009, και εν μέσω προεκλογικής περιόδου το Βήμα δημοσιεύει τις χθεσινές δηλώσεις του Γ. Παπανδρέου από την Αλεξανδρούπολη, ο οποίος είπε:

Η ΝΔ διαφημίζει τον περίφημο αγωγό για τον οποίο παλέψαμε και εμείς, αλλά η διακρατική συμφωνία κατοχυρώνει τα συμφέροντα μόνο της μιας πλευράς. Εμείς θα διασφαλίσουμε τους περιβαλλοντικούς όρους σε ξηρά και θάλασσα…….»

Προφανώς αυτή είναι και η απάντηση στις «ανησυχίες» του κ. Μπράιζα μήπως και «κακοπέσουμε» που συμφωνήσαμε με τους Ρώσους . Θα πρέπει πάντα οι συμφωνίες μας να εγκρίνονται από τον «Μέγα Κηδεμόνα» βάση των δικών του συμφερόντων , αλλιώς…. θα προκύπτουν «όλως τυχαίως…» διάφορα…. συμβάντα και «αποκαλύψεις» που θα ζημιώνουν τη χώρα σαν συνέπεια της ανυπακοής. Διάφορα σαν αυτά που πολλοί ψιθυρίζουν, αλλά τα ΜΜΕ απαξιώνουν γιατί έτσι «πρέπει» να κάνουν… ώστε να προκύψει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου