Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Η δημοκρατία της προπαγάνδας και των δημοσκοπήσεων….

Τελικά δεν έχει σημασία ούτε ποιος είσαι ούτε ποια είναι η ιστορία σου, ούτε ποιες είναι οι απόψεις σου. Δεν έχει επίσης καμία σημασία αν με τις πολιτικές και τις πράξεις σου ζημιώνεις τη χώρα σου ,αρκεί να είσαι σε θέση να εξυπηρετήσεις συγκεκριμένα συμφέροντα που είναι υπεράνω ιστορίας, υπεράνω χώρας κλπ που ποντάρουν σε εσένα (..για ποιο λόγο?) και σε προβάλουν όσο δεν πάει.



Όλα τα ΜΜΕ από εφημερίδες, τηλεοράσεις, ραδιόφωνα, μέχρι Internet τα πάντα είναι ενορχηστρωμένα να εκπέμπουν στο ίδιο μήκος κύματος. Είναι δε τόσο εξόφθαλμη και υπερβολική η προβολή του ενός και τόσο απόλυτη η απαξίωση του αντιπάλου που θα έπρεπε να προβληματίσει έντονα τον όποιο απλό παρατηρητή του γίγνεσθαι.



Δεν έχει φυσικά σημασία ότι αυτοί που βρίσκονται πίσω από όλα τα ΜΜΕ νοιάζονται μόνο για την τσέπη τους και άρα «έχουν λαμβάνειν» για την απόλυτη στήριξη (οι γνωστοί μεγαλοεκδότες, ραδιοφωνικοί παραγωγοί και καναλάρχες ) και το γεγονός ότι κατ' επέκταση και αυτοί εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα εκτός χώρας που έχουν έδρα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού!!!



Έχει μετατραπεί το προεκλογικό τοπίο σε αμερικάνικου τύπου εκλογική αναμέτρηση, όπου όμως η αναμέτρηση αυτή δεν γίνεται υπό ίσους όρους!!! Στη μια περίπτωση έχουμε σκανδαλώδες σπρώξιμο με χέρια και πόδια του ενός υποψηφίου και από την άλλη υπονόμευση επίσης με χέρια πόδια και με ότι άλλο προκύψει του δεύτερου υποψηφίου. Ότι κάνει ο πρώτος το βαφτίζουμε «πάρα πολύ καλό και ευφυές» και ότι κάνει ο δεύτερος «λίγο και ανεπαρκές» και αυτός είναι ο κανόνας!!! . Αυτή είναι η δημοκρατία σήμερα στην Ελλάδα ...; Η δημοκρατία της προπαγάνδας και των δημοσκοπήσεων ...;.

Θεωρώ ότι η όποια «μάχη» με τους όρους που γίνεται έχει κριθεί σε μεγάλο βαθμό γιατί το παιχνίδι παίζεται με χαρτιά σημαδεμένα, είναι σικέ!!! Είναι όλοι μιλημένοι και όσοι δεν είναι ακολουθούν το ρεύμα γιατί δεν έχουν τη δύναμη να πάνε κόντρα.



Στο παιχνίδι της προπαγάνδας και της υπονόμευσης οι «σύμμαχοι» από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού δυστυχώς, δεν έχουν αντίπαλο. Και αφού δεν το καταλάβαμε με το καλό ότι δεν πρέπει να συνεργαζόμαστε με τους Ρώσους και να κάνουμε ανοίγματα με τους Κινέζους υπάρχουν και άλλοι τρόπο να πειστούμε για αυτό. Μόνο που δεν ξέρουμε ακόμα που θα φτάσει η όλη ιστορία.



Ίσως στο μέλλον μας πείσουν ότι το σχέδιο Ανάν είναι προς το συμφέρον μας, ότι η Τουρκία έχει δικαίωμα στο μισό Αιγαίο και στα μισά νησιά μας, ότι τα Σκόπια μπορούν πλέον να λέγονται «Μακεδονία», ότι οι μουσουλμάνοι της Θράκης πρέπει να είναι αυτόνομοι, ότι η συμφωνίες με τη Ρωσία και την Κίνα δεν είναι προς το συμφέρον μας, ότι δεν μας συμφέρει να αγοράζουμε πολεμικό υλικό από άλλες χώρες εκτός των «κηδεμόνων» μας και ότι μας συμφέρει να καλλιεργούμε (ελέω «πράσινης ανάπτυξης») τους μεταλλαγμένους σπόρους που θα εισάγουμε από αμερικάνικες εταιρίες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου