Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

Έρχεται το τέλος της Ελληνορωσικής προσέγγισης?

Επειδή πιστεύω ότι το συμφέρον μας σαν χώρα είναι να απαγκιστρωθούμε όσο το δυνατόν από τις ΗΠΑ (γιατί μια ζωή μας ρίχνουν και θα συνεχίσουν να μας ρίχνουν γιατί τα συμφέροντά τα δικά τους με τα δικά μας είναι πάντα αντίθετα) και να συνεχίσουμε την προσέγγιση με τη Ρωσία με προβληματίζει η δήλωση του κ. Παπανδρέου στην πρόσφατη ομιλία του στην Αλεξανδρούπολη ότι αν κερδίσει θα επιχειρήσει να αλλάξει τους όρους της σύμβασης του αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης με τη Ρωσία προς όφελος των …..ελληνικών συμφερόντων.

Πολύ φοβάμαι ότι σε τέτοια περίπτωση οι Ρώσοι θα παρουσιάσουν εναλλακτική πρόταση που πλέον δεν θα περιλαμβάνει την Ελλάδα στις χώρες από τις οποίες θα διέρχεται ο αγωγός όπως ήδη έχουν απειλήσει μετά τις «δυσκολίες» της νέας Βουλγαρικής κυβέρνησης να ανταποκριθεί στους όρους της σύμβασης. Θα είναι αυτό προς το συμφέρον μας??? Πιστεύω ότι δεν θα πρέπει στο βωμό των εντυπώσεων να θυσιάζουμε τα πάντα μόνο και μόνο για να πούμε κάτι εκτός και είναι θέμα «εξόφλησης» γραμματίων… οπότε το θέμα πάει αλλού.

Ποιος ξέρει, ίσως τελικά εγκαταλειφθεί και ο αγωγός και η προσέγγιση με τη Ρωσία, οπότε μετά θα λυθούν ως «δια μαγείας» και όλα τα «προβλήματα» που πιθανότατα δημιουργήθηκαν λόγο αυτών των γεγονότων.
Ίσως ακόμα ζητήσουμε να επαναδιαπραγματευθούμε και το σχέδιο Ανάν γιατί και αυτό θα είναι προς όφελος των ….ελληνικών συμφερόντων κλπ. !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου