Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Να γίνει δεύτερη τηλεμαχία των δύο υποψηφίων πρωθυπουργών?

Η πρόσκληση έχει γίνει από την μια πλευρά και για την ώρα η απάντηση της άλλης είναι αρνητική. Γιατί να μην γίνει? Δεν βλέπω κάποιο σοβαρό λόγο. Αντίθετα καλό θα ήταν να γίνει αφού πρώτον όλοι είχαν καλά λόγια να πουν για το εγχείρημα και δεύτερον θα ήταν μια ευκαιρία να αποσαφηνιστούν τα θολά σημεία ή να τεθούν περαιτέρω ερωτήματα που ενδιαφέρουν τον κόσμο που θα πάει να ψηφίσει σε μερικές μέρες.

Δεν είναι λογικό να μην θέλεις το διάλογο εκτός αν έχεις κάτι να φοβηθείς από αυτόν. Αν δεν έχεις τίποτα να κρύψεις για ποιο λόγο να μην το θες? Έλλειψη χρόνου? Δεν νομίζω. Αν ίσχυε δεν θα γινόταν τόσες περιοδείες και τόσα ταξίδια εντός και εκτός Ελλάδας. Έλλειψη τι λοιπόν??? Χρειάζονται άραγε όλες αυτές οι «επικοινωνιακές απαντήσεις» για να αρνηθεί κάποιος μια πρόταση διαλόγου??? .

Έχουμε φτάσει τώρα στο σημείο να ψάχνουν τρόπο να μας πείσουν (ΜΜΕ) ότι όποιος ζητάει διάλογο είναι αδύναμος και όποιος τον αρνείται μάγκας!!! Έτσι είναι??? Ποιος θα κερδίσει από έναν διάλογο? Πρώτα αυτός που είναι ακροατής του διαλόγου, ο πολίτης, έτσι ώστε να μπορέσει να αξιολογήσει Ο ΙΔΙΟΣ τα λεγόμενα και όχι να περιμένει να τον «ενημερώσει» ο κάθε τυχάρπαστος σχολιαστής των τηλεπαράθυρων. Τώρα ως προς τους συμμετέχοντες νικητής θα είναι αυτός που θα πείσει για τις θέσεις του και για το ότι αυτά που λέει είναι αληθινά.

Αν είναι έτσι τότε ο λόγος που δεν πας σε διάλογο είναι γιατί ξέρεις ότι δεν θα πείσεις αυτούς που θα σε ακούσουν, γιατί ξέρεις ότι οι θέσεις και οι απόψεις σου δεν έχουν την αποδοχή που θα ήθελες ή ακόμα χειρότερα είναι ουτοπικές και μη εφαρμόσιμες και γιατί δεν είσαι αυτός που θέλεις να δείξεις και δεν θέλεις να το καταλάβουν αυτοί στους οποίους απευθύνεσαι !!!

Άρα είναι ή δεν είναι προφάσεις όλα αυτά που λέγονται και ακούγονται σαν λόγοι για την άρνηση του διαλόγου? Είναι προφανής ο λόγος τη μη αποδοχής του διαλόγου και αυτός λέγεται ΦΟΒΟΣ!!! Φόβος μην μας πάρουν περισσότερο χαμπάρι και μας μαυρίσουν!!!.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου