Τρίτη 17 Μαΐου 2011

ΘΕ'Ι'ΚΟ!! ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΒΑΠΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΣΤΟΝ ΑΣΕΠ!!

δημοσιοι υπαλληλοι.jpgΑντιμέτωποι με την απόλυση θα βρεθούν 45.000 εργαζόμενοι με την εφαρμογή του νέου συστήματος μετατάξεων μέσω αξιολόγησης από το ΑΣΕΠ.
Το βάρος της ευθύνης θα πέσει στον ΑΣΕΠ που μπορεί κατά τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση, να προσφέρει εχέγγυα αντικειμενικότητας, διαφάνειας και αξιοκρατίας.
Ορισμένοι δημόσιοι υπάλληλοι με συμβάσεις αορίστου χρόνου, όπως ανέφερε θα κοπούν αν δεν αξίζουν να δουλεύουν στον δημόσιο τομέα, επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει να συνεχίζουν να επιβαρύνουν τον Έλληνα φορολογούμενο.
Επισήμανε μάλιστα πως η έλλειψη ενός συστήματος αξιολόγησης δεν προσέφερε τα απαραίτητα ώστε οι εργαζόμενοι να βελτιώσουν την παραγωγική τους δραστηριότητα.
Με τους υπολογισμούς να θέλουν 130.000 εργαζομένους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, 45.000 περίπου εργαζόμενοι εκτιμάται ότι θα πρέπει να απολυθούν, λόγω των επιταγών που έθεσε η τρόικα στον υπουργό Οικονομικών στο Λουξεμβούργο.
"Δεν κινδυνεύουν οι μόνιμοι υπάλληλοι με απολύσεις. Εκείνο που συζητάμε είναι σχετικά με τις μετατάξεις, οι οποίες, όπου προκύψουν, θα γίνονται έπειτα από αξιολόγηση.
Αν κάποιος υπάλληλος δεν παράγει και είναι αποδεδειγμένα βάρος για την ίδια την υπηρεσία, ποιος θα ήθελε να συνεχίσει να πληρώνεται;", αναρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, επισημαίνοντας ότι αυτό "δεν είναι απόλυση, είναι μια ορθολογιστική και δίκαιη διαδικασία".(!!!!!!!!!!!!!!)
Κριτήρια αξιολόγησης εργαζομένων
Τα κριτήρια που θα διαμορφώσουν την αξιολόγηση των υπαλλήλων, όπως επισημαίνεται σε
δημοσίευμα της "Ελευθεροτυπίας", θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες τα χρόνια υπηρεσίας τους, ο κλάδος, οι τίτλοι σπουδών, η οικογενειακή κατάσταση, αλλά και στοιχεία από τον προσωπικό τους φάκελο που είναι η αποδοτικότητά τους στην υπηρεσία και το πειθαρχικό τους μητρώο.
Το ΑΣΕΠ στη συνέχεια θα εξετάζει την αντιστοίχηση που μπορεί να υπάρξει μεταξύ των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων του υπαλλήλου και των απαιτήσεων που έχει η νέα θέση στην οποία θα μεταταχθεί.
Μέσα στο νέο πλαίσιο για τις μετατάξεις που θα προωθηθεί στη Βουλή με νέο σχέδιο νόμου θεωρείται βέβαιο ότι θα αναθεωρηθεί ριζικά και το καθεστώς που ισχύει εδώ και χρόνια στις μετατάξεις προσωπικού στις παραμεθόριες περιοχές, αφού ήδη ειδική επιτροπή με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Εσωτερικών έχει κληθεί προκειμένου να επαναπροσδιορίσει τους νομούς της χώρας και τα κριτήρια για τις παραμεθόριες.


Greek Citizen
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου