Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

O CODEX ALIMENTARIUS EINAI ΕΔΩ!! - ΗΔΗ ΤΡΩΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΗΜΕΝΑ.!

φουρνος μικροκυμάτων.jpgΠως γίνεται αυτό? Είναι πολύ απλό. Με τους ΦΟΥΡΝΟΥΣ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ. Όλοι τους χρησιμοποιούμε και όλα μας σχεδόν τα φαγητά περνάνε από εκεί. Τα μικροκύματα είναι και αυτά μια μορφή ακτινοβολίας, μην μπερδευόμαστε με τις λέξεις. Είναι αποδεδειγμένο δε ότι με την ακτινοβόληση των τροφών χάνεται πολύ μεγάλο μέρος των χρήσιμων διατροφικών στοιχείων, όπως βιταμινών και μετάλλων για τον οργανισμό. Αυτό που μένει είναι μόνο ο όγκος της τροφής που απλά μας φουσκώνει και μας δίνει την αίσθηση του κορεσμού. Όπως ακριβώς οι τροφές των fast food.
Και καλά αν πάμε στα fast food που είναι λίγο πολύ γνωστή η ποιότητα των τροφών που πουλάνε, αλλά και μέσα στα σπίτια μας να τρώμε με τον ίδιο τρόπο? Υπάρχει τελευταία ο φόβος για την εφαρμογή του νέου κώδικα διατροφής στην Ελλάδα (Codex Alimentarius) . Ο νέος αυτός κώδικας προβλέπει μεταξύ άλλων και την ακτινοβόληση των τροφών που καταναλώνουμε ώστε να μειωθούν τα επίπεδα βιταμινών και μετάλλων... Μα γιατί να μπουν στον κόπο? Αυτό το κάνουμε ήδη από μόνοι μας !!!!!!!
Σταδιακά οι διαδικασίες που προβλέπει ο νέος διατροφικός κώδικας υιοθετούνται από εμάς τους ίδιους και τις εφαρμόζουμε ως κάτι το απολύτως φυσιολογικό.
(πόσοι ασχολούνται πλέον με οικιακές καλλιέργειες?, όλοι κοιτούν την ευκολία τους ή το χρόνο που δεν έχουν).
Δεν είναι όμως έτσι. Η συνεχόμενη ακτινοβόληση των τροφών τις καθιστά φτωχότερες σε διατροφική αξία και ακόμα δεν ξέρουμε τι άλλα προβλήματα μπορεί να μας δημιουργήσει μελλοντικά. Η φαινομενική ευκολία που μας παρέχει ο φούρνος μικροκυμάτων σίγουρα δεν αντισταθμίζει την ζημιά που μας κάνει.
Η υγεία μας δεν συγκρίνεται με καμμία ευκολία! Πετάξτε τους φούρνους μικροκυμάτων ή τουλάχιστον περιορίστε όσο το δυνατόν τη χρήση τους μέχρι να βρείτε με ποιον τρόπο θα τους αντικαταστήσετε. Υπάρχουν και οι κλασσικοί φούρνοι, ή ακόμα και οι φούρνοι με ζεστό αέρα (robot -ατμομάγειρας) που μπορούν να κάνουν την ίδια δουλειά με τίμημα λίγο περισσότερο χρόνο. Πιστεύω ότι αξίζει να θυσιάσουμε λίγο χρόνο για την υγεία μας.

Greek Citizen

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου