Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΕΤΑΞΥ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΕΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΟΙΤΑΣΜΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσιεύσεις σε Κυπριακές εφημερίδες (Φιλελεύθερος) υπάρχει τεράστιο κοίτασμα φυσικού αερίου στα όρια της ανεπίσημης ΑΟΖ Ελλάδας και Κύπρου και συγκεκριμένα μεταξύ Κύπρου και Κρήτης.... βλέπουν λέει οι ειδικοί !!!agwgos-fysikoy-aerioy-3-thumb-large.jpg
Προφανώς οι ειδικοί το "βλέπουν" γιατί η Κύπρος φρόντισε να θεσπίσει την δική της ΑΟΖ και να προχωρήσει στην οριοθέτηση της με τα γειτονικά κράτη (πλην Τουρκίας) και να αξιοποιήσει τα αποθέματα ορυκτού πλούτου που έχει. Την ίδια στιγμή εμείς ψάχνουμε τρόπο να θεσπίσουμε ΑΟΖ και να την οριοθετήσουμε εξαιρώντας το Καστελόριζο γιατί ενοχλεί τους Τούρκους. Γιατί αν προχωρήσουμε και εμείς στην θέσπιση ΑΟΖ τότε οι ειδικοί μάλλον θα "δουν" κοιτάσματα εντός της Ελληνικής ΑΟΖ .
Βέβαια μέχρι πρόσφατα οι πολιτικοί μας αρνούνταν ότι υπάρχουν κοιτάσματα υδρογονανθράκων ή άλλων ορυκτών εντός της ανεπίσημης Ελληνικής ΑΟΖ στο Αιγαίο, μέχρι που βγήκε ο Χαρδαβέλας και με απανωτά ρεπορτάζ, τους ανάγκασε να ανακαλέσουν και να εξετάσουν το θέμα. Τώρα πράγματι δεν  ήξεραν ή δεν ήθελαν να ξέρουν? Θα βγει και αυτό κάποια στιγμή δεν μπορεί. Είναι αυτοί τόσο αφελείς, εξυπηρετούν σκοπιμότητες ή είμαστε εμείς που τα λέμε γραφικοί?
Στην πολιτική τίποτα δεν είναι τυχαίο ειδικά όσον αφορά τις σχέσεις μας με τα γειτονικά κράτη. Δεν μπορεί για παράδειγμα σε μια πολύωρη συζήτηση στο Ερζερούμ μεταξύ των πρωθυπουργών Ελλάδας και Τουρκίας να μην υπάρχουν πρακτικά. Και αυτό είναι ένα μόνο από τα πολλά παραδείγματα. Πως μετά κύριοι της κυβέρνησης αρνείστε ότι υπάρχει μυστική διπλωματία??????? Δηλαδή τι λέγανε επι τρεις ώρες ? Για τον καιρό? Άρα λοιπόν και βέβαια υπάρχει μυστική διπλωματία και αυτή είναι που φοβόμαστε και τα αποτελέσματα της. Αν οι πολιτικοί είχαν αποδείξει ότι τους ενδιαφέρει το εθνικό συμφέρον σίγουρα η ανησυχία αυτή δεν θα υπήρχε ή αν υπήρχε θα μετριαζόνταν.
Τι όμως από αυτά που γίνονται είναι προς το συμφέρον μας??? Είναι μήπως ο λαθρονόμος που μοιράζει Ελληνικές ιθαγένειες σαν να είναι γλιφιτζούρια? Είναι μήπως το ότι δεν αναχαιτίζουμε τους Τούρκους στο Αιγαίο ή ότι μας αναχαιτίζουν αυτοί στον 25ο Μεσημβρινό!!!??? Το ότι στη Θράκη οι Τούρκοι και το προξενείο τους στην Κομοτηνή, αλωνίζουν ερήμην μας? Το ότι μας κυβερνάει το ΔΝΤ και η ΤΡΟΙΚΑ ? Το ότι δεν θα πάρουμε ποτέ σύνταξη? Το ότι στο υπουργείο οικονομικών κοιμούνται και ξυπνάνε ψάχνοντας τρόπους να βάλουν νέους φόρους? Το ότι η Αστυνομία κυνηγάει τους Έλληνες, ενώ αφήνει ελεύθερους τους μετανάστες?
Είναι πολλά τα αρνητικά παραδείγματα. Για αυτό δικαιούμαστε να είμαστε το λιγότερο καχύποπτοι μέχρι να μάθουμε (αν μάθουμε) τις συμφωνίες που έχουν γίνει και γίνονται και αφορούν φυσικά τον Ελληνικό ορυκτό πλούτο, αφού για αυτόν γίνεται ο καβγάς.
Ας θεσπίσουμε πρώτα την ΑΟΖ και ας κάνουμε οριοθέτηση με τα υπόλοιπα γειτονικά κράτη και μετά πιστεύω ότι η Τουρκία θα πιεστεί από τις εξελίξεις αλλά και από τους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους ώστε να δεχτεί την οριοθέτηση που εφόσον προχωρήσουμε εμείς πρώτοι στη θέσπιση ΑΟΖ θα είναι υπό τους δικούς μας όρους και άρα υπέρ μας!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου