Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Προ των πυλών η πετρελαιοκίνηση;

Επανέρχεται ξανά στο προσκήνιο το θέμα της πετρελαιοκίνησης, καθώς σύμφωνα με το Υπουργείο Υποδομών και πιο συγκεκριμένα τον γενικό γραμματέα κ. Χάρη Τσιόκα, υπάρχει θετική εισήγηση από την πλευρά της πολιτείας για την άρση της απαγόρευσης της πετρελαιοκίνησης στα αστικά κέντρα.
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Τσιόκας πρόκειται για «θέματα, τα οποία πλέον έχουν ωριμάσει, αυτές οι απόψεις στέκουν επιστημονικά και περιβαλλοντικά. Θέλω να ξέρετε ότι το υπουργείο Μεταφορών δεν είναι αρνητικό. Βεβαίως τον πρώτο λόγο έχει το υπουργείο Περιβάλλοντος. Εμείς δεν είμαστε αρνητικοί, όπως δεν ήμασταν με την απόσυρση. Το υπουργείο βλέπει θετικά το θέμα της πετρελαιοκίνησης και ελπίζω τις επόμενες ημέρες να έχουμε εξελίξεις».

Το υπουργείο Περιβάλλοντος δεν έχει ταχθεί ακόμη υπέρ ή κατά της πετρελαιοκίνησης, καθώς αναμένει την ολοκλήρωση των μελετών για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και τους κινδύνους που είναι πιθανόν να υπάρξουν για τη δημόσια υγεία, ενώ την ίδια στιγμή οι έμποροι των αυτοκινήτων παίρνουν σαφή θέση υπέρ της πετρελαιοκίνησης, καθώς θεωρούν ότι οι σύγχρονοι πετρελαιοκινητήρες εκπέμπουν χαμηλότερους ρύπους από τους αντίστοιχους βενζινοκίνητους, χάρη στα ειδικά φίλτρα συγκράτησης των μικροσωματίδιων που φέρουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου