Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Μόνο όταν «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» οι πολιτικοί με υπολογίζουν !!!!!!!!!

DEN PLHRWNW.pngΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΥΟ ΕΥΛΟΓΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ γεννώνται από τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Υποδομών Δημήτρη Ρέππα για το «καυτό» ζήτημα των διοδίων. Ο κ. Ρέππας, αφού ανακοίνωσε ότι η άρνηση καταβολής διοδίων θα συνιστά στο εξής παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, πρόσθεσε πως «κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να αναπτύσσει τις απόψεις του και να προβαίνει ακόμη και σε πράξεις ακτιβισμού, αλλά έχει και υποχρέωση να πληρώνει για κάθε υπηρεσία που του παρέχεται». Επιπλέον, υποσχέθηκε «εκλογίκευση» στην κλιμάκωση των διοδίων και ευνοϊκή τιμολογιακή πολιτική για όσους πραγματοποιούν συχνές διελεύσεις.
 ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ήρθαν περίπου 1,5 χρόνο μετά τις πρώτες δυναμικές εμφανίσεις του κινήματος «Δεν Πληρώνω» στα διόδια και μερικούς μήνες μετά τη διόγκωσή του. Διερωτάται, λοιπόν, κάθε σκεπτόμενος Ελληνας: Έπρεπε να πολλαπλασιαστούν με γεωμετρική πρόοδο οι «τζαμπατζήδες» και «αντικοινωνικοί», σύμφωνα με τον κ. Ρέππα, συμπολίτες μας, οι οποίοι ανοίγουν όλο και συχνότερα τις μπάρες, για να αντιληφθεί η κυβέρνηση ότι οι συμβάσεις παραχώρησης των αυτοκινητοδρόμων μας είναι προβληματικές; Διότι επί δεκαετίες οι εκάστοτε κρατούντες μόνο για το δημόσιο συμφέρον δεν φρόντιζαν, ως αποδεικνύεται από τις λεόντειες συμβάσεις που υπέγραφαν με ιδιωτικές εταιρίες, ενώ τα περιβόητα «ηλεκτρονικά διόδια», που θα εξασφάλιζαν αναλογική χρέωση, κατά τα πρότυπα πολλών ευρωπαϊκών χωρών, παρέμεναν στα χαρτιά.
 ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ, ΟΜΩΣ, και ένα δεύτερο ερώτημα, ακόμα πιο σοβαρό από το πρώτο. Ο αρμόδιος υπουργός έσπευσε να υπογραμμίσει την υποχρέωση όλων μας να πληρώνουμε για κάθε παρεχόμενη υπηρεσία. Ωστόσο, παρέλειψε να μας πει ποια ακριβώς είναι η υπηρεσία που μας παρέχουν οι δρόμοι-καρμανιόλες, οι οποίοι θυμίζουν εργοτάξιο δίχως τέλος και είναι γεμάτοι εικονοστάσια, γιατί ουδέποτε απέκτησαν τις προδιαγραφές ασφαλείας που προέβλεπε η σύμβαση με την ανάδοχο κοινοπραξία;
 
ΦΥΣΙΚΑ, κανείς πολίτης δεν περιμένει πραγματικά να λάβει ικανοποιητικές απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά. Άλλωστε, στη «χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας» πάντοτε «για όλα φταίνε οι προηγούμενοι». Όσο, όμως, συνεχίζεται η τακτική αυτή από τους εκάστοτε κρατούντες και όσο μεγαλώνει η προκλητική αναντιστοιχία μεταξύ φόρων ή τελών και ανταποδοτικού οφέλους τόσο οι αντιδράσεις αλά «Δεν Πληρώνω» θα βρίσκουν πρόσφορο έδαφος και θα πολλαπλασιάζονται. Αν η κυβέρνηση θέλει να προλάβει μια τέτοια εξέλιξη, το μόνο που έχει να κάνει είναι να καταπολεμήσει τα φαινόμενα που πυροδοτούν τη δίκαιη οργή των πολιτών και όχι, βέβαια, να στρέφεται κατά των ίδιων των πολιτών, με νέες νομοθετικές ρυθμίσεις καταδικασμένες να αποτύχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου