Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΙΜΗΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ!!!!! ???

Ξεκίνησαν τα παπαγαλάκια πάλι το τροπάριο για τους μισθούς των ιδιωτικών υπαλλήλων. Πρέπει να μειώσουμε λέει τους μισθούς για να γίνουμε ανταγωνιστικοί. Πως θα τα βγαλουν πέρα όλοι αυτοί που θα υποστούν τις μειώσεις? "ας πάνε να κόψουν το λαιμό τους" "εμάς μας ενδιαφέρει να γίνουμε ανταγωνιστικοί" .Κάπως έτσι μας τα λένε οι κυβερνώντες. ΔΝΤ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ.jpg
Θέλει το ΔΝΤ να μειωθούν οι μισθοί και βάζει την κυβέρνηση να κάνει εσωτερική υποτίμηση για να γίνουμε λέει ανταγωνιστικοί. Έστω ότι συμφωνούμε. Ναι να κάνουμε .Αλλά με ποια κριτήρια, με ποια πρόνοια?
Δεν μπορεί η εσωτερική υποτίμηση να αφορά μόνο τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Εκτός και αν εσωτερική υποτίμηση, για τους εμπνευστές της σημαίνει πετσόκομα των μισθών και των συντάξεων. 
Αν είναι έτσι είναι σε καλό δρόμο. Ξεκίνησαν από τους δημόσιους υπάλληλους κόβοντας δώρα και επιδόματα, μετά αύξησαν τα όρια ηλικίας για να βγει κάποιος στην σύνταξη και παράλληλα συνέχισαν αυξάνοντας τους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ, το ΦΠΑ, τους φόρους , τα διόδια, τα εισιτήρια και γενικά τα πάντα εκτός από το εισόδημα των μισθωτών και συνταξιούχων που μειώνεται!!!!!!!!
Αυτό δεν λέγεται εσωτερική υποτίμηση, λέγεται ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΜΑΣ...!!!!!!
Αν θέλουν να κάνουν εσωτερική υποτίμηση ας μειώσουν πρώτα τους φόρους, τους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ, τα επιτόκια των δανείων στις κρατικές έστω τράπεζες ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ οι φορολογούμενοι, ώστε να πέσει η δόση, να υπάρξει πρόνοια για να μην αυξηθεί η ανεργία και μετά να ζητάνε εσωτερικές υποτιμήσεις.
Αλλά όχι δεν τους κάνει αυτό. Προτιμούν να αυτοθαυμαζονται για το πόσο ωραία τα πάνε στο ..... εξωτερικό!!! Στο εσωτερικό όμως τι? Κόβουμε και τους μισθούς των ιδιωτικών υπαλλήλων.? Αυτά θα είναι τα κίνητρα για να ανασάνει η αγορά? Δεν υπάρχει ντροπή σε αυτή τη χώρα, δεν υπάρχει τίποτα.
Η πολιτικές που ασκούνται είναι η "πολιτική της εξαθλίωσης των μαζών" , των δηλώσεων , και των "καλών προθέσεων" . Αποτέλεσμα? Το αποτέλεσμα το ζούμε καθημερινά και καθένας μπορεί να κρίνει τι ισχύει και τι όχι από αυτά που του λένε οι παπαγάλοι γύρω του.
Εσωτερική υποτίμηση έτσι όπως την καταλαβαίνουν και όπως θέλουν να την εφαρμόσουν δεν υπάρχει. Με αυτό που θέλουν να κάνουν καταδικάζουν στην ανέχεια όλο και περισότερους συνανθρώπους μας και πυροδοτούν μόνοι τους την κοινωνική έκρηξη, που όπως φαίνεται είναι κοντά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου