Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Μίκης: "Συμπεριφέρονται στην Ευρώπη σαν μυρμήγκια και στην Ελλάδα σαν ύαινες!"

mikis.jpg
Σημ. Πολλοί εσχάτως διαφωνούν σχετικά με την αντίδραση του Μίκη Θεοδωράκη στις κυβερνητικές πρακτικές και αποφάσεις και τον κατηγορούν για υπόγειες διαδρομές, για υστεροβουλία ακόμα και για προβοκατόρικες πρακτικές και διάφορα άλλα που δεν είναι του παρόντος να τα αναλύσουμε.!
Εγώ απλά ήθελα να ρωτήσω. Σε τι διαφωνούν όλοι αυτοί ως προς αυτά που λέει??? Όχι ποιος είναι ή τι έκανε στο παρελθόν ή τι θεωρούν ότι κάνει, αλλά σε τι διαφωνούν από αυτά που λέει??
Διαφωνούν επειδή τα λέει? Μα κάποιος πρέπει να τα πει. Κάποιος που η γνώμη του να έχει κάποια βαρύτητα γιατί δυστυχώς η γνώμη του λαού δεν λαμβάνεται υπόψη γιατί καθοδηγείται και χαλκεύεται κατά το δοκούν. Για τα ΜΜΕ δεν χρειάζεται να μιλήσω. Αυτά είναι κατευθυνόμενα και ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ με όλη τη σημασία της λέξης, εξ' αρχής!
Στην ουσία λοιπόν δεν νομίζω να διαφωνεί κανείς!  Δεν νομίζω να διαφωνεί κανείς ότι πρέπει να παλέψουμε και ότι δεν μπορούμε να ζήσουμε έτσι.
Μα θα πει κάποιος "όλοι τα γνωρίζουμε αυτά". Σαφώς και τα γνωρίζουμε! Όμως άλλο να τα γνωρίζουμε και άλλο το να τα συνειδητοποιούμε! Η παρέμβαση αυτή του Μίκη Θεοδωράκη, αλλά πιστεύω και οι προηγούμενες παρεμβάσεις του, στην ουσία αυτό προσπαθούν να καταφέρουν.
Την αφύπνιση του Έλληνα!
---
"Δεν μπορούμε να ζήσουμε έτσι. Να παλέψουμε για να σταθούμε όρθιοι". Με αυτά τα λόγια ο Μίκης Θεοδωράκης ζήτησε από τους πολίτες να αντιδράσουν, ενώ τόνισε ότι οι αποφάσεις στην Ευρώπη και η εφαρμογή τους στην Ελλάδα: "Μας οδηγούν σε έκρηξη. Είναι επικίνδυνα αφελείς. Θα εκραγούμε, θα εκραγούν και αυτοί μαζί μας".
Ο διάσημος μουσικοσυνθέτης επιτέθηκε στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό υπογραμμίζοντας ότι: "Συμπεριφέρονται στην Ευρώπη σαν μυρμήγκια και στην Ελλάδα σαν ύαινες". Αναφορικά με την εποπτεία από τους ξένους σημείωσε στον ΑΝΤ1: "Η υποταγή στους Ευρωπαίους σημαίνει το τέλος μας ως έθνος".

Greek Citizen
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου