Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Ποια κριτήρια πρέπει να εφαρμοστούν για την δίκαιη επιβολή του τέλους ακινήτων!!

ΔΕΗ -δεν πληρώνω.jpgΕπειδή φαίνεται ότι οι κυβερνητικοί μετά τις έντονες αντιδράσεις το ξανασκέφτονται για το χαράτσι των ακινήτων και σκέφτονται να εφαρμόσουν κοινωνικά, εισοδηματικά κλπ. κριτήρια, ποια θα πρέπει να είναι αυτά?
Παραθέτω αυτά που κατά τη γνώμη μου πρέπει να λάβουν υπόψη όσοι είναι αρμόδιοι για το τέλος ακινήτων

- Εισοδηματικά κριτήρια. Πρέπει να υπάρχει όριο εισοδήματος για τον φορολογούμενο. Δεν είναι δυνατόν να ζητάς χαράτσι από αυτόν που δεν έχει να φάει!!!
- Τρίτεκνοι και πολύτεκνοι πρέπει να τύχουν ειδικής μέριμνας όπου το εισοδηματικό κριτήριο πρέπει να προσαυξάνεται και επίσης αν έχουν στεγαστικό δάνειο για πρώτη κατοικία να μην υποχρεούνται σε καταβολή τέλους ακινήτων
- Ανάπηροι και άνεργοι πρέπει να έχουν ειδική μεταχείριση. Επιπλέον των εισοδηματικών κριτηρίων πρέπει να υπάρχουν και κριτήρια βαθμού αναπηρίας και χρόνου ανεργίας.
- Στεγαστικό δάνειο πρώτης κατοικίας. Επίσης δεν μπορείς να ζητάς χαράτσι για την πρώτη κατοικία την κυριότητα της οποίας δεν έχει ακόμα ο ιδιοκτήτης λόγο στεγαστικού δανείου.
- Η πρώτη κατοικία γενικά θα πρέπει να εξαιρείται του χαρατσιού, εκτός και είναι πάρα πολλά τετραγωνικά. Π.χ. πάνω από 150 .
- Η παλαιότητα της κατοικίας. Όταν μιλάμε για μια κατοικία που ξεπερνάει τα 20 ή 25 χρόνια ηλικίας δεν πρέπει να πληρώνει καθόλου ή να πληρώνει το ελάχιστο.

Αυτές είναι μερικές προτάσεις που αν εφαρμοστούν θα αποκατασταθεί η κοινωνική δικαιοσύνη τουλάχιστον ως προς το χαράτσι των ακινήτων...
Για τα υπόλοιπα (αφορολόγητο, "έκτακτη" εισφορά, νέοι φόροι κλπ) θα τα πούμε εν' καιρό

Greek Citizen

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου