Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Παραίτηση-βόμβα των οικονομικών εισαγγελέων με καταγγελίες για παρεμβάσεις!!!

δικαστήριο1.jpg
Σημ . Ποιος άραγε θα μπορούσε να ασκεί πιέσεις και να κάνει παρεμβάσεις και να μην αφήνει τους εισαγγελείς να κάνουν τη δουλειά τους?? (Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια?) Μα ο πολιτικός τους προϊστάμενος, ο υπουργός δικαιοσύνης και οι συν αυτώ!!!!!!!!!!! Μόνο που δεν μπορούν να τους κατονομάσουν. (για να μην βρεθούν στο .......Σουφλί)
Φαίνεται ότι οι κυβερνώντες θέλουν δικαιοσύνη αλά καρτ!!!!! Να κυνηγάει μόνο το λαό και όχι τους φιλικά προσκείμενους φοροδιαφεύγοντες μεγαλοκαρχαρίες!!!
Για να δούμε μετά από τέτοιες καταγγελίες θα κινηθεί αυτεπάγγελτα ο αρμόδιος εισαγγελέας για να διερευνήσει το θέμα???????  Χλωμότατο το βλέπω!!!!
---
Την παραίτηση τους υπέβαλαν οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης  Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης καταγγέλλοντας «πολυποίκιλα οργανωμένα συμφέροντα»! 
Πρόκειται σίγουρα για μια νέα «βόμβα» στον τομέα της είσπραξης δημοσίων εσόδων και τις  παρεμβάσεις της πολιτικής εξουσίας, ειδικά εάν συνδυαστούν τα όσα αναφέρουν οι δύο εισαγγελείς στη δήλωση παραίτησής τους με τις καταγγελίες των εφοριακών στη σημερινή συνέντευξη τύπου.    
Στο κείμενο που συνοδεύει την παραίτηση, την οποία υπέβαλαν στον αντιεισαγγελέα του ΑΠ Νίκο Παντελή ζητώντας αντικατάστασή τους από το ΑΕΔ, αναφέρουν αφενός ότι δεν τους παρέχονται τα απαραίτητα (υλικοτεχνικά) για να κάνουν τη δουλειά τους και καταγγέλλουν αφετέρου προσκόμματα και παρεμβάσεις στην άσκηση των καθηκόντων τους:

"Παρά το γενικότερα αρνητικό κλίμα και με πλήρη επίγνωση της ιδιάζουσας σχέσης μεταξύ της νεοελληνικής πραγματικότητας και του έν Ελλάδι αναπτυσσόμενου οικονομικού εγκλήματος αποδεχτήκαμε ασμένως τον διορισμό μας εμφορούμενοι από ειλικρινή διάθεση προσφοράς και βαθιά προσήλωση στο υπηρεσιακό καθήκον μας. Δεν επιδιώξαμε να γίνουμε αρεστοί ούτε να εξασφαλίσουμε ανοχές των παντός είδους πολυποίκιλων οικονομικών συμφερόντων έναντι των οποίων η συγκρουσιακή μας πορεία με γνώμονα τη νομιμότητα ήταν δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη. Ήδη με νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί και μας κοινοποιήθηκε όλως προφασιστικά και με δήθεν επιχειρήματα ως αιτιολογία επιχειρείται η αντικατάσταση μας και η απαλλαγή από την παρουσία μας. Επειδή ουδέποτε επιδιώξαμε θέσεις και αξιώματα δεν δεχόμαστε να είμαστε εισαγγελείς υπό απαγόρευση και καθ΄ υπαγόρευση πολλώ μάλλον δε δεν δεχόμαστε να αποτελέσουμε άλλοθι και μια θεσμική κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τα πολυποίκιλα οργανωμένα συμφέροντα και τους ποικιλώνυμους εκφραστές τους που δραστηριοποιούνται και αναπτύσσονται στη γκρίζα ζώνη του οικονομικού εγκλήματος."

Greek Citizen
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου