Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

"Οι πολίτες δεν έχουν πρόβλημα με το τέλος, αφού στην πλειοψηφία τους πλήρωσαν!"

ακινητα.jpgΑυτό ήταν ένα από τα επιχειρήματα των συνηγόρων του Δημοσίου κατά την εκδίκαση των προσφυγών κατά του τέλους ακινήτων. Είπαν ότι
"άλλωστε, φαίνεται ότι οι πολίτες δεν έχουν πρόβλημα με το τέλος, αφού στην πλειοψηφία τους το έχουν πληρώσει"
Μα είναι δυνατόν ένα τόσο γελοίο επιχείρημα να μπορέσει να σταθεί και να φτάσει να νομιμοποιήσει έναν καταφανέστατα αντισυνταγματικό νόμο???
Δεν έχουν πρόβλημα οι πολίτες με το τέλος??? Πόσοι θα το πλήρωναν αλήθεια αν δεν τους ΑΠΕΙΛΟΥΣΑΝ με ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ???
Υπό του κράτους των απειλών ,των εκφοβισμών και της τρομοκρατίας η συμμόρφωση συνιστά αποδοχή???
Δεν νομίζω!!!
Μια πολύ ενδιαφέρουσα απόφαση του Γερμανικού Συνταγματικού δικαστηρίου της Καρλσρούης το 1986 που παρουσιάστηκε ως επιχείρημα από τους αιτούντες την ακύρωση του νόμου για το χαράτσι ήταν ότι δε μπορεί να φορολογηθεί ένα ακίνητο το οποίο δεν αποφέρει έσοδα!!! Αυτό το λένε και το έχουν αποφασίσει Γερμανοί δικαστές και παράλληλα, το Συνταγματικό Συμβούλιο της Γαλλίας το 1998, αποφάσισε ότι δε μπορεί να φορολογηθεί ένα ακίνητο σε ποσοστό άνω του 50% των εσόδων που αυτό δημιουργεί.
Οι Ευρωπαίοι λοιπόν λένε ότι δεν πρέπει να πληρώνει φόρο το ακίνητο που δεν αποφέρει έσοδα (π.χ. πρώτη κατοικία) και αν αποφέρει δεν μπορεί η φορολόγηση των εσόδων να ξεπεράσει το 50%.(αν θεωρηθεί έσοδο το τεκμήριο ιδιοκατοίκησης)..
Υπάρχει λοιπόν το Σύνταγμα της Ελλάδας αλλά και το Ευρωπαικό δεδικασμένο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εκδοθεί μια παρόμοια απόφαση ακυρώνοντας το χαράτσι.!!!
Ελπίζω και εύχομαι η απόφαση του ΣτΕ να είναι αυτή που πρέπει βάση του Συντάγματος, των νόμων και της κοινωνικής δικαιοσύνης για να σταματήσει εδώ αυτή η απόπειρα Συνταγματικής εκτροπής, αυτή η αλαζονική συμπεριφορά του υπουργείου που ότι τους καπνίσει κυριολεκτικά, το κάνουν νόμο!!
Γιατί περί αλαζονείας πρόκειται όταν αγνοείς επιδεικτικά το Σύνταγμα  και βγάζεις τέτοιο νόμο του "ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝ και ΔΙΑΤΑΣΣΟΜΕΝ " και επιβάλλεις την εφαρμογή του με απάνθρωπες απειλές και ψυχολογική τρομοκρατία, επειδή είσαι ΑΝΙΚΑΝΟΣ να μειώσεις τις δικές σου δαπάνες και να επιβάλλεις κοινωνικά δίκαια μέτρα που να πλήτουν τους πραγματικά έχοντες και όχι το ΕΥΚΟΛΟ ΘΥΜΑ, τον μισθωτό, τον συνταξιούχο και τώρα τον ιδιοκτήτη.!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου