
Και πόσο μεγάλη μπορεί να είναι αυτή η εκτροπή; Πόσο πολύ θα επιτραπεί να ανοίξει η "Κερκόπορτα" της Δημοκρατίας μας;
Η υπόθεση που εκδικάζει σήμερα το Συμβούλιο αποτελεί την κορύφωση μίας εξαιρετικής αγωνίας την οποία, επί δύο χρόνια, βιώνει η κοινωνία μας. Αποτελεί την κορύφωση μίας σειράς αγώνων ενάντια στον φαύλο κομματισμό, στην παρανομία της δημόσιας διοίκησης και στην κοινωνική αδικία που προκαλεί η μάταιη και ατελέσφορη κυβερνητική πολιτική.
Παραφράζοντας τον Άνταμ Σμιθ, θα τολμήσουμε να πούμε ότι, "ο πλούτος των εθνών είναι η ποιότητα των θεσμών". Οι θεσμοί στην Ελλάδα, είτε νοσούν βαρύτατα, είτε έχουν ήδη καταρρεύσει: η δημόσια διοίκηση, η παιδεία, τα πολιτικά κόμματα, ο κοινοβουλευτισμός. Η κατάρρευση των θεσμών, φυσιολογικά επέφερε την κατάρρευση και την πτώχευση της οικονομίας μας.
Η Δικαιοσύνη, είναι ένας Θεσμός που εξακολουθεί να αποτελεί έναν από τους λίγους εναπομείναντες πυλώνες της Δημοκρατίας μας. Όμως και αυτός έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση. Η πλειοψηφία του λαού πιστεύει ότι μάταια γίνεται η αυριανή συζήτηση. Πιστεύει ότι όλα είναι "μιλημένα" και ότι ο αντισυνταγματικός και βάρβαρος νόμος του κ. Βενιζέλου δεν πρόκειται να ακυρωθεί.
Εμείς, εξακολουθούμε και πιστεύουμε στους θεσμούς, άσχετα του πόσο έχουν τραυματισθεί. Εξακολουθούμε και πιστεύουμε ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας μπορεί και κρίνει με γνώμονα το Δίκαιο και όχι την κοντόφθαλμη πολιτική ή κομματική στρατηγική των κυβερνώντων. Εξακολουθούμε να πιστεύουμε σε "πυλώνες".
Σήμερα, οι 39 δικαστές της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, δε δικάζουν για να ακυρώσουν ή όχι το ειδικό τέλος ακινήτων. Δικάζουν για να αποφανθούν αν θα ανοίξουμε την "Κερκόπορτα" στη Δημοκρατία μας. Δικάζουν και απένταντί τους έχουν το λαό και την ιστορία.
Greek Citizen
πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου